Mezi Míchelem a šejkem to skřípe. Nejen kvůli Javi Garcíovi

Al-Thani (vlevo) a Míchel (© marca.es)

Něco málo přes týden zbývá do začátku ligového ročníku a v Málaze řeší problémy na hřišti i mimo něj.

Pokud jde o sportovní výkonnost, tak ta je v přípravě doslova katastrofální. Postupné prohry se Sheffieldem United, Herthou, Duisburgem, Alkmaarem, Borussií Mönchengladbach, Laziem i Granadou znamenají bilanci sedmi proher ze sedmi zápasů a Málaga často působila na trávníku zcela bezradně.

Roste navíc komunikační šum mezi trenérem Míchelem a Al-Thanim, majitelem klubu. To jednoznačně dokazují dohady o Javi Garcíovi. Kouč si vybral záložníka Zenitu jako klíčovou posilu, a přestože vše bylo dle slov Míchela, jenž s narážkou na Al-Thaniho prohlásil, že "hráč by měl radost, kdyby mohl už zítra přestoupit, stačí, aby někdo zmáčkl knoflík", domluvené, šejk ho uzemnil tweetem "s veškerým respektem k Javi Garcíovi, on není náš přestupový cíl, takže tyto dveře prosím zavřete". Sociální sítě jsou Al-Thanim hojně využívaným prostředkem, vždyť právě jejich prostřednictvím oznámil vyhazovy Míchelových předchůdců Schustera, Juande Ramose či Marcela Romera. 

Ale Javi García není jediná příčina neshody, Al-Thani například na vlastní pěst začal jednat o příchodu Estebana Rolóna z Argentinos Juniors, o čemž neměl Míchel ponětí. "Nevím o něm nic. Když se bavíme se sportovním vedením, tak mi řeknou jména hráčů, na které se mám podívat, ale Rolóna nikdo nezmínil. Nevím, kolik máme na přestupy peněz, ale na odchody Camacha a Fornalse je potřeba zareagovat. Proto jsem chtěl Javi Garcíu. Bylo by skvělé mít hráče jeho úrovně, pro mě byl prioritou," řekl lodivod Málagy.

Není to poprvé, co Al-Thani během sedmi let v čele andaluského klubu nebral na trenéra ohled. Javi Graciovi například přivedl na dvouleté hostování z Interu 17letého Hachima Mastoura, který se v první sezóně dostal na hřiště na 5 minut, a poté byl vrácen italskému celku.

Čas se krátí a kádr Málagy potřebuje doplnit. Najdou Míchel a Abdullah Al-Thani společnou řeč, nebo se problémy přehoupnou i do ligové sezóny?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace