Mistr dvojzápasů

José Mourinho (© marca.es)

José Mourinho je expertem na systém dvojzápasů. Portugalský kouč to dokazuje i v Realu Madrid.

Mourinho vylepšil v Realu Madrid mnoho věcí, jednou z nich je právě schopnost zvládat KO systém pohárových soutěží. Bílému baletu se od devátého triumfu v Lize mistrů v roce 2002 a finále Copy z roku 2004 v play-off vůbec nedařilo.

Některé porážky, ať už slavné Alcorconazo, vypadnutí s Realem Unión nebo osmifinálové prokletí v Lize mistrů, to vše byly momenty, které negativně ovlivnily sezónu. Některé z nich poznamenaly i sportovní projekty, podřízly větev pod trenéry... Realu Madrid zůstávala v polovině sezóny liga jako jediná záchrana.

V lize mistrů skončili Blancos v prvním vyřazovacím kole šestkrát v řadě. Juventus, Arsenal, Bayern, AS Řím, Liverpool a Lyon byly jejich hrobníky. Mourinho dovedl Real Madrid hned ve své první sezóně do semifinále, kde padl s Barcelonou, o rok později se mu ve stejné fázi stala osudnou penaltová loterie s Bayernem. Letos sen o Décimě pokračuje, mužstvo je ve čtvrtfinále.

V Královském poháru Mourinho s Realem Madrid předloni triumfoval a letos si může vše zopakovat, ve finále na jeho svěřence čeká Atlético. Systém play-off už není pro Bílý balet noční můrou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace