Mistrovské oslavy v Barceloně mohou vypuknout již příští úterý

Barcelona s pohárem pro vítěze španělské ligy

S dalším škobrtnutím Realu Madrid ve španělské lize se Barceloně čím dál více přibližuje titul a fanoušci propočítávají datum, kdy bude možné vyběhnout do ulic a začít slavit. V případě dalšího zaváhání Realu by se Barcelona mohla stát mistrem již příští úterý, i kdyby ale už Bílý balet žádnou chybu nevyrobil, nejpozději 14. května by blaugranas na hřišti Espanyolu měli pohár pozvednout nad hlavu.

Barcelona půjde do čtvrtečního 31. kola španělské ligy nastupovat s vědomím, že v případě vítězství odskočí v tabulce druhému Realu Madrid na rozdíl čtrnácti bodů. Do konce soutěže bude zbývat sedm kol, ve hře tedy ještě je potenciálně jednadvacet bodů. Vítězství nad Rayem by pro Barcelonu bylo obrovským krokem k zisku titulu a prohra Realu v Gironě 4:2 upřesnila datum, kdy by katalánský klub mohl být korunován mistrem.

Pokud by v následujícím ligovém kole Real Madrid s Almerii selhal a Barcelona své dva zápasy vyhrála, může již v domácím utkání proti Osasuně být oficiálně korunována mistrem ligy. V případě, že Real Madrid Almerii porazí, počkají si diváci na výsledek utkání Bílého baletu proti Realu Sociedad. V tom už Real musí bezpodmínečně vyhrát, protože i remíza by poslala ligový triumf do rukou Barcelony.

A pokud by ani příští úterý ještě nerozhodlo o tom, kdo bude ligovým šampionem, stane se jím Barcelona bez ohledu na výsledek Realu Madrid proti Getafe 14. května. Blaugranas ke korunovaci v městském derby odcestují na půdu Espanyolu. Všechny výše uvedené scénáře pochopitelně počítají s tím, že bude Barcelona neomylná a ze všech utkání odejde jako vítěz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace