Mistrovský kousek, ale nelegální, vzpomíná Gaspart na přestup Luíse Figa

Joan Gaspart a Luís Figo (© marca.es)

Bývalý prezident Barcelony Joan Gaspart se vrátil ke kontroverznímu přestupu Luíse Figa z Barcelony do Realu Madrid.

Portugalská hvězda zamířila k hlavnímu rivalovi Katalánců v roce 2000, podle Gasparta však šlo o nelegální transfer, protože Figo jednal o nové smlouvě s Barcelonou, ale jeho agent uzavřel dohodu s Realem Madrid. Pokud by se Florentino Pérez stal jeho prezidentem (k čemuž došlo), pak by se Figo stěhoval do hlavního města Španělska. Součástí dohody byla i pokuta 500 milionů peset (3 miliony eur) pro případ, že by z obchodu sešlo.

"O přestupu jsem už řekl vše. Vždy jsem trval na své verzi, kterou nikdo nezpochybnil. Jestli jsme mohli udělat více? Možná, ale pravděpodobně by to klub finančně potopilo. A Barcelona je na prvním místě. Vždy," vypráví Gaspart.

"Když mi řekl, co se děje, odpověděl jsem mu, že to je mimo zákon a u soudu bychom určitě vyhráli. Figo se ale obával, že by musel pokutu zaplatit. Nabízel jsem mu veškeré právní záruky, ať je v klidu. Jenže on chtěl záruku od banky La Caixa. Od banky La Caixa! Byla půlnoc, já byl zrovna zvolen prezidentem a musel jsem řešit takovou věc. Nešlo to, ani náhodou. Od Florentina to byl mistrovský kousek, ale nelegální."

"Samozřejmě, že to stále vnímám jako zradu od Figa. Ale s Florentinem máme dobré vztahy," uzavírá.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace