Mladíci dokončili zlatý hattrick

Javi Martínez zvedá pohár pro vítěze mistrovství Evropy hráčů do 21 let (© marca.es)

Současné fotbalové Evropě vládne Španělsko. K triumfu seniorského týmu na mistrovství Evropy 2008 a mistrovství světa 2010 se včera přidali mladíci do 21 let, kteří dobyli evropský šampionát své kategorie.

Zlatý hattrick je hotov. A je to vůbec poprvé, co se některé zemi podobný počin od roku 1978, kdy bylo mistrovství Evropy hráčů do 21 let zavedeno, povedl.

La Rojita na letošním turnaji, jehož dějištěm bylo Dánsko, ani jednou neprohrála, její sílu poznali v základní skupině například i čeští fotbalisté, ve finále pak Švýcaři, kteří do té doby procházeli šampionátem suverénně.

Španělská reprezentační jedenadvacítka přidala do své sbírky třetí nejcennější kov. Ty předchozí získala v letech 1986 a 1998. Lepší je pouze Itálie, která jich má na kontě hned pět.

La Rojita se zároveň dokázala protlačit na olympiádu 2012 v Londýně. A tam může vyrovnat počiny Uruguaye a Itálie z třicátých let minulého století, a sice mít současně seniorské mistry světa a vítěze olympiády. Zlatá éra španělské kopané může pokračovat.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace