Moderní stadion = vysoké příjmy. Valencia chce pohnout s novou Mestallou

Nová Mestalla čeká už téměř pět let na dokončení (© as.com)

Hodně napilno má v posledních týdnech Amadeo Salvo. Prezident Valencie se snaží získat finančního partnera, který by pomohl s dostavbou nové Mestally.

Salvo proto oslovil kromě jiných také mezinárodní společnosti AEG nebo IMG, které by mohly na Nou Mestalle pořádat různé akce pro 20 až 60 tisíc osob.

Prezident Netopýrů si je vědom, že dokončení stavby moderního stadionu, která je zastavena od února 2009, by znamenalo pro klub velkou finanční injekci. Samotná Valencia CF by ročně získala o 30 až 40 milionů eur navíc, město pak zhruba 100 milionů eur.

Nedávná studie dále informuje, že každá akce na Nou Mestalle by měla znamenat průměrný zisk 7 milionů eur. Vždyť například Gijón vydělal na koncertu Bruce Springsteena 3 miliony eur, přičemž kapacita stánku El Molinón byla "jen" 30 tisíc míst, Sevilla na vystoupeních Alejandra Sanze, AC/DC a U2, které hostila La Cartuja, celkem přes 17 milionů eur.

S novou Mestallou by se navíc Valencia mohla ucházet o finále Ligy mistrů. A to je nejen prestižní událost, ale hlavně finančně nesmírně výhodná. V den finále mezi Barcelonou a Manchesterem United v roce 2011 utratili fanoušci v Londýně 55 milionů eur...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace