Modrič vynechá finále španělského poháru i semifinále LM

Luka Modrič v dresu Realu MAdrid

Téměř jistá absence chorvatského záložníka v semifinále Ligy mistrů proti Manchesteru City a také ve finále španělského poháru jsou pro trenéra Ancelottiho velkou komplikací. Za deset let v dresu Realu Madrid Luka Modrič vynechal jen šest z celkového počtu šedesáti zápasů ve vyřazovací části Ligy mistrů, nahradí jej v tom sedmém Camavinga, Tchouameni, Ceballos nebo Valverde?

Zpráva o tom, že Luka Modrič bude muset vynechat příští dva týdny kvůli svalovým problémům, přichází v nejkritičtějším období sezóny. Real Madrid v nejbližších dnech čeká finále španělského poháru a semifinálový duel Ligy mistrů s Manchesterem City.

Chorvatský záložník docela jistě vynechá ligové utkání s Osasunou a velmi pravděpodobně nestihne ani první utkání semifinále Ligy mistrů, což je zápas, který určí, zda Real Madrid pod vedením Carla Ancelottiho bude moci pomýšlet v této sezóně alespoň na nějaký úspěch. Geniální záložník ze Zadaru ale u toho nebude a jeho absence nutí italského trenéra vymyslet nouzové řešení tak, aby jeho tým co nejméně utrpěl.

Carlo Ancelotti má ve svém týmu dostatek hráčů na to, aby se s podobnou ztrátou dokázal poprat. Camavinga, Tchouameni, Ceballos a Valverde jsou velmi platnými alternativami, přestože přínos Luky Modriče je nenahraditelný. Zkušenosti chorvatského záložníka společně s neuvěřitelnou fotbalovou inteligencí a čtením hry jsou tím, z čehož Real Madrid v posledních letech čerpá.

Od svého příchodu do Realu Madrid v létě 2012 z Tottenhamu vynechal Luka Modrič pouze šest ze šedesáti utkání vyřazovací části Ligy mistrů. V sezóně 2013/14 se zranil v utkání proti Schalke a vynechal následné čtvrtfinále s Atléticem a semifinále s Juve. Posledním zápasem, který Luka Modrič pro zranění nemohl odehrát byl duel s PSG v sezóně 2017/18, od té doby nastoupil do všech bez výjimky a je nepostradatelnou součástí sestavy Bílého baletu.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace