Morata diktuje Atléticu podmínky: Pokud nebudu hrát, odcházím

Alvaro Morata v reprezentačním dresu Španělska

Alvaro Morata vyložil karty jasně na stůl. Přestože se v těchto týdnech soustředí jen a pouze na španělský reprezentační tým a nadcházející osmifinále, v dlouhodobém horizontu je ale pro něj přestupové okno naprosto klíčové. V říjnu bude útočníkovi Atlética Madrid 32 let a nemůže si dovolit být náhradníkem. Klubu dal proto jasně najevo své podmínky setrvání, buď bude hrát pravidelně nebo v létě odejde.

V uplynulé sezóně byl Alvaro Morata nejlepším střelcem týmu, když ve 48 utkáních nastřílel 21 branek a na pět přihrál. Jeho výkony ovšem nejsou vynikající nejen na klubové úrovni, ale také v reprezentačním týmu, kde na probíhajícím Mistrovství Evropy vstřelil již tři branky. O víkendu se Španělsko utkání ve vyřazovacích bojích s překvapením šampionátu, Gruzií, a Morata bude doufat, že na turnaji potvrdí i dál svou kvalitu.

Smlouva Alvara Moraty v Atléticu Madrid vyprší v roce 2027, ale jeho setrvání v týmu závisí na zárukách, která se mu dostane od vedení klubu. Zájem několika týmu, včetně Manchesteru United, pochopitelně vyvolal velkou nejistotu okolo hrotového útočníka a v posledních dnech se navíc Atlético začala na trhu živě zajímat o Dovbyka z Girony, což ještě posílilo spekulace o pozici Moraty v týmu.

Trenér Simeone má před sebou nelehkou situaci. Alvato Morata se osvědčil jako velmi efektivní útočník, klub ale zároveň prozkoumává možnosti, jak posílit útočné řady. A pokud Atlético španělskému útočníkovi nedokážou zaručit vedoucí úlohu, mohl by Alvaro Morata přehodnotit své možnosti a zažádat o odchod.

Moratova situace je odrazem napětí, které vzníká v elitních týmech, kde panuje velká konkurence. Jeho budoucnost v Atléticu bude záležet nejen na rozhodnutích klubu, ale také na schopnosti Alvara Moraty předvést se na vrcholné akci tohoto roku, Euru 2024. A prozatím to dělá na výbornou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace