Morata lituje návratu do Realu Madrid: Chovali se ke mně jako k dítěti

Álvaro Morata (© as.com)

Útočník Chelsea Álvaro Morata v rozhovoru pro deník La Gazzetta dello Sport přiznal, že lituje rozhodnutí vrátit se na loňskou sezónu do Realu Madrid.

Pětadvacetiletý útočník vyměnil v roce 2014 Real Madrid za Juventus, kde strávil dva roky, než španělský celek využil klauzule o zpětném odkupu a znovu získal hráče do svých řad. Pod vedením Zinédina Zidane však Morata nedostával na hřišti příliš prostoru, proto během letošního přestupového období zamířil jako nejdražší Španěl historie do Chelsea za 80 milionů eur.

"Nikdy jsem neměl z Juventusu odejít. Vrátil jsem se do Realu Madrid, protože ujednání ve smlouvě musela být dodržena. Ale zklamání bylo obrovské. Vrátil jsem se na začátek. V Realu Madrid se ke mně chovali jako k dítěti, kterým jsem byl před přestupem do Juventusu," prohlásil Morata. "Až v Itálii jsem se stal skutečným fotbalistou. Být to na mně, nikdy bych z Itálie a Juventusu neodešel."

Reprezentační forvard se v Chelsea našel. Pravidelně nastupuje a střílí branky. A jak by porovnal tři soutěže, které si vyzkoušel? "Ve Španělsku převládá technika. V Itálii dominuje taktika, ale je tam znát velká kvalita. V Anglii je nejdůležitější fyzická síla. Nejtěžší je italská liga. Mužstva hrají organizovaně a mají výborné obrany."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace