Mou vyjednával s Barçou, Pep mohl být jeho asistent

José Mourinho (© as.com)

Byť to za aktuální konstelace vypadá neuvěřitelné, před zhruba třemi roky byl José Mourinho hodně blízko návratu do FC Barcelona v pozici prvního trenéra. A ještě překvapivější je, že jeho asistentem měl být Pep Guardiola. Včera to ve vysílání katalánské televizní stanice TV3 prozradil Marc Ingla, bývalý sportovní viceprezident Barçy v éře Joana Laporty v prezidentském křesle katalánského klubu. Podle bývalého šéfa se Mourinho a jeho agent Jorge Mendes v létě roku 2008 opakovaně snažili, aby byl Portugalec vybrán jako náhradník Franka Rijkaarda, jenž na lavičcce culés končil.

„Měli jsme jako kandidáta na trenérské křeslo Pepa Guardiolu (tehdy vedl rezervní tým), ale jak José Mourinho, tak Jorge Mendes hodně naléhali, abychom se poznali, neboť Mou měl barcelonskou minulost“. Portugalec byl tehdy po vyhazovu z Chelsea na začátku sezóny 2007-08 bez práce a po odmítnutí Barcelony se později upsal Interu Milán. 

Ještě před jeho odchodem do Itálie nicméně svolili muži z vedení Barcelony k jedinému rozhovoru, který trval celé tři hodiny. Když se řeč stočila na otázku realizačního týmu, Ingla sdělil, že zaznělo jméno „Luise Enriqueho a také Pepa“, dokonce se dostali na přetřes „nevím jestli Chapi Ferrer, nebo Sergi Barjuan“. Současný trenér Realu Madrid chtěl někoho, který zná prostředí klubu zevnitř, stejně jako to udělal po příchodu na San Bernabéu s Aitorem Karankou, svým současným asistentem. 

Ingla ve vysílání pokračoval vyjadřováním svých dojmů, podle nichž byl „Mourinho sympatický a vychovaný po celou dobu. S Pepem jsme ale měli jiné plány“. Což se nakonec potvrdilo o pár dní později, kdy Laporta svěřil otěže prvního mužstva do ruky právě bývalému záložníkovi. Vedení blaugranas se obáválo silné Mourinhovy osobnosti: „Téma povahy: řekl jsem Mourinhovi: 'José, máme s tebou problém, protože využíváš hodně silně média'. On řekl: 'Jo dobře, já se měnit nebudu' a to ho vlastně vyloučilo“, neskrýval Ingla, jenž se domnívá, že právě od té chvíle má s Barçou „jakési nevyřízené účty, dalo by se to nazvat neopětovanou láskou“.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace