Mourinho chválil fanoušky Betisu i Štěpánka a kritizoval los

José Mourinho (© marca.es)

Real Madrid prohrál na půdě Betisu 0-1, a pokud Barcelony zvládne dnešní utkání na Ciutat de Valencia vítězně, odskočí Bílému baletu už na 11 bodů.

A to by možná byl definitivní rozdíl v boji o titul. José Mourinho po prohře v Seville kritizoval los: "Snažím se být férový a objektivní, když můj tým prohraje, nehledám výmluvy. Ale je jasné, že kdo hrál ve středu neměl by hrát už v sobotu. Jiné kluby mají nad kalendářem větší kontrolu, my ne, ale mluvíme o profesionálních sportovcích prvního stupně, kteří musejí mít mentální sílu, ambici i schopnost se obětovat. Štěpánek hrál finále Davis Cupu tři dny v řadě, za svou zemi by položil život, 23letý nebo 24letý hráč by proto měl zvládnout dva zápasy za čtyři dny."

Portugalský kouč Realu Madrid po konečném hvizdu pogratuloval každému hráči Betisu, fanouškům na tribunách Benita Villamarína věnoval potlesk: "Byl to pro ně těžký týden. Dostali se do sporu s hráči, ale dnes pomohli týmu k vítězství. A to mám rád. Byli proti Realu Madrid, ale korektní. Pogratuloval jsem fotbalistům Betisu, protože nechali na hřišti vše. Bojovali jako lvi, za to, že nebyl Benzemovi uznán regulérní gól a rozhodčí neviděl jasný pokutový kop, nemohou."

Mourinho se nechtěl pouštět do rozmluvy o tom, jestli by vítězství Barcelony znamenalo konec nadějí madridských na titul: "Na konci roku bude ztráta zřejmě jedenáct, třináct nebo devět bodů. Je to otevřené. Nebuďme přílišnými pesimisty ani optimisty. Nedokáži se soustředit na jedinou soutěž."

Lodivoda Betisu Pepe Mela potěšil vzestup jeho týmu po nepovedeném derby: "Musím hráčům poděkovat, získali si publikum, se kterým byli na ostří nože. Je to zásluha fotbalistů i fanoušků. Mám radost. Hráči si zaslouží, aby jim fanoušci odpustili. Jsme v úžasné situaci, daleko od sestupu a blízko Evropy, o které můžeme snít."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace