Mourinho doma neprohrál už devět let

José Mourinho (© as.com)

Prohrát domácí ligový zápas? To je pocit, který José Mourinho nezažil už dlouhých devět let.

Naposledy se tak stalo 23. února 2002 v portugalské nejvyšší soutěži. Mourinhovo Porto tehdy na svém stadionu i kvůli vyloučení Jorge Andradeho už v 25. minutě podlehlo týmu Beira Mar 2-3. Asi nikdo z tábora outsidera netušil, o jak cenné vítězství půjde...

Mourinho vedl Porto až do roku 2004, opustil ho v době, kdy série neporazitelnosti na domácím svatostánku dosáhla na hodnotu 38 zápasů (36 výher a 2 remízy).

Poté se The Special One přemístil do Premier League, na lavičce Chelsea zaujal domácí bilancí 46 vítězství a 14 nerozhodných výsledků.

Následovala štace v Interu Milán, který pod Mourinhem dokráčel ke dvěma ligovým titulům. A to za pomoci 29 výher a 9 remíz na domácím stadionu.

Během loňského léta zakotvil Mourinho v Realu Madrid. Bílý balet pod jeho vedení vyhrál všechna utkání na Santiago Bernabéu.

Pravda, při portugalském kouči několikrát stálo i štěstí, když jeho týmy vyrovnávaly v závěrečných minutách, Edgaras Jankauskas proti Belenenses 25. srpna 2002 dokonce až v té sedmé nastaveného času. To ale nic nemění na faktu, že za devět let se Mourinho může pochlubit neskutečným domácím zápisem v podobě 148 utkání bez prohry (123 výher a 25 remíz) při skóre 333:87.

Vydrží Mourinhova série ještě rok, aby 48letý trenér mohl označit domácí porážku za politováníhodné nedopatření, k jakému dochází maximálně jednou za deset let, nebo jeho šňůru naruší v polovině dubna při El Clásicu na Bernabéu Barcelona?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace