Mourinho dostal za kritiku UEFY a Guardioly trest na pět zápasů

José Mourinho (© as.com)

Hodně draho přišla José Mourinha slova po prvním semifinálovém zápase Ligy mistrů proti Barceloně. UEFA udělila kouči Realu Madrid pětizápasový trest.

Mourinho po porážce 0-2, během níž byl za protesty vykázán na tribunu, tvrdě kritizoval nejen UEFU, ale také trenéra Barcelony Pepa Guardiolu.

"Uspět v odvetě není složité, je to nemožné. Pokud dáme rychlý gól, opět nás zaříznou. Proti Barceloně nemáte šanci, protože UEFA nedovolí žádnému týmu proti ní hrát. Musí postoupit do finále. Nechápu to. Nevím, jestli je to reklamou na UNICEF. Nebo tím, že jsou sympatičtí. Nevím, proč jsem byl vyloučen. Rozhodčímu jsem nic neřekl, pouze jsem se smál a zatleskal mu. Kdybych řekl směrem k UEFA, co si myslím, tak by moje kariéra okamžitě skončila. Proto se ptám na jediné. Proč?" pustil se Mourinho do organizace UEFA a německého arbitra Starka, jenž utkání na Bernabéu řídil a vyloučil stopera Bílého baletu Pepeho.

Následně se portugalský bouřlivák vyjádřil ke Guardiolovi: "Josep Guardiola je skvělý kouč, ale vyhrál Ligu mistrů způsobem, za který bych se styděl, díky skandálu ze Stamford Bridge. A pokud ji vyhraje letos, pak díky skandálu z Bernabéu."

Mourinho si první zápas z trestu odseděl v odvetě semifinále Ligy mistrů na Nou Campu, další tři ho ještě čekají, pátý je podmínečný. Součástí treste je i pokuty ve výši 50 tisíc eur. Real Madrid připravuje odvolání a podle španělských médií je ochoten svého trenéra bránit i u CAS (Mezinárodní sportovní arbitráž).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace