Mourinho: Je těžší být Cristianem než Messim

José Mourinho a Lionel Messi (© marca.es)

José Mourinho po El Clásicu prohlásil, že nelze určit, kdo je nejlepším hráčem světa, protože Cristiano Ronaldo i Lionel Messi jsou z jiné planety. Ve vesmíru ale podle Portugalce vládne jeho krajan.

"Po skvělém utkání jsem v neděli snažil odpovědět spravedlivě a korektně. Ale pokud má člověk s takovou zodpovědností, jakou mám já, uvést, kdo je nejlepším hráčem světa, pak říkám - Cristiano se nenarodil na Madeiře, ale na Marsu, takže není z naší planety. Je proto nejlepším hráčem vesmíru," uvedl Mourinho.

A v podpoře opory Realu Madrid pokračoval: "A ještě něco. Je těžší být Cristianem než Messim. Messi vyrostl se spoluhráči, s nimiž nastupuje. Cristiano byl v Anglii, pak přišel sem, do týmu, jemuž se nedařilo. V posledních dvou letech musel v mužstvu, které se stále tvoří, hodně vyrůst."

"Jeden hraje na pozici devítky, případně něco mezi devítkou a desítkou, tedy v prostoru blíže k brance, zatímco druhý na křídle. Jaktože křídlo dává stejně gólů jako útočník? Další věcí jsou fauly. Cristiano je neustále okopáván. Bum, bum. Aby byla udělena žlutá karta, musí to být velkém bum. Nikdo ho nechrání, zatímco v případě druhého je karta udělena při prvním faulu."

Narážkami na barcelonského rivala Messiho byla plná i další část Mourinhova rozhovoru pro list A Bola: "Pokud Cristiano letos nevyhraje Zlatý míč, tak proto, že není tak sympatický, neprodává dobře svůj obraz a v rozhovorech se neomlouvá za slovní výměny se spoluhráči za zápasu. Zlatý míč se má dávat nejlepším, oni jsou vyrovnaní. Proč by tedy měl mít jeden čtyři trofeje a druhý jednu? Normální by bylo, kdyby byl poměr tři ku dvěma."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace