Mourinho: Moje další práce bude v Anglii

José Mourinho (© cleansheetsallround.co.uk)

José Mourinho přiznal, že jakmile opustí Real Madrid, budou jeho další kroky směřovat zpět do Anglie.

Bývalý manažer Chelsea se již dříve několikrát vyjádřil o touze vrátit se zpět. Mourinho má v Realu smlouvu jěště na další tři roky a neuvedl, že by zatím jednal o jejím předčasném ukončení. Ať už se vrátí na konci sezóny nebo za tři roky, nemusel by také nutně působit u týmů Big4, ale u něktérého jiného klubu, kde by jeho práce byla dlouhodobější a mohl se podílet na budování celého mužstva.

"Stýská se mi po Anglii a moje další působení bude v Anglii," řekl Mourinho. "Mám tam nedokončenou práci," narážel portugalský trenér na to, že se mu s Chelsea nikdy nepovedlo vyhrát Ligu Mistrů. "Také Anglie mě chce zpět, nebo ne? Bylo to nejlepší období v mé kariéře, já i moje rodina jsme si to tam zamilovali. Pořád tam mám spoustu přátel, stále jsme v kontaktu a stále se tam vracíme," dodal.

Premier League opustil v roce 2008 a šel do Itálie do Interu Milán, kde se mu podařilo vyhrát treble. "Do Italie jsem chtěl jít. Říká se, že je to domov taktiky a tak jsem si řekl, že to chci zkusit. Ale Anglie to není, Anglie je vyjmečná. Lidé ve Španělsku, Itálii a Portugalsku se mě ptají, proč tolik miluji Anglii a ja jim na to nedokážu odpovědět, prostě to tak je."

Další výzvu šel hledat do Španělska do Realu Madrid, ale už nejednou se vyjádřil o jeho návratu zpět do Anglie. "Mám tu jěště tři roky smlouvu, Real Madrid je největší klub na světě, ale také nejobtížnější klub na světě."

José Mourinho o své budoucnosti bude jednat se svým agentem. Jeho návrat se zdá být už více než pravděpodobný. Otázkou je, kdy to přesně bude a hlavně ve kterém klubu se nakonec objeví. "Chci být šťastný ve své práci, chci, aby mě fotbal naplňoval uspokojením," dodal na závěr.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace