Mourinho po vypadnutí z Ligy mistrů naznačil odchod z Realu Madrid

José Mourinho, v pozadí Jürgen Klopp (© marca.es)

José Mourinho na tiskové konferenci po skončení odvety semifinále Ligy mistrů proti Borussii Dortmund naznačil, že v létě opustí Real Madrid.

"O tom si promluvíme po konci sezóny. Možná, že už tady v příštím ročníku Ligy mistrů nebudu. Jsem rád tam, kde mě mají rádi bez výjimek a po všech směrech. Real Madrid o mě nemusí mít starost, protože je to fantastický klub, který musí získávat trofeje. Já už jsem dost starý, abych mohl chodit sám," prohlásil Mourinho po výhře Bílého baletu 2-0, která však po porážce 1-4 z dortmundského zápasu k postupu nestačila.

"Smlouvy nejsou důležité, protože ve fotbale se přeruší, když se přerušit chtějí. Důležitý je respekt, který mám ke klubu a Florentinovi. Vím, že v Anglii mě milují, zejména v jednom klubu. A že fanoušci a média mě rovněž chtějí, chovají se tam ke mně férově. Ve Španělsku jsou lidé, kteří mě nenávidí, a mnoho z nich je v této místnosti. Je těžké učinit rozhodnutí, protože mám tenhle klub a zejména prezidenta rád, ale musím být upřímný."

Portugalský kouč pokračoval v podobném duchu: "Neříkám tím, že odejdu, nebo zůstanu, být v Realu Madrid má smysl i na jediný den, protože je to největší klub světa. I když nevyhraje Ligu mistrů. Real Madrid musí Décimu získat a povede se mu to. Pokud budu u toho, tím lépe, pokud ne, budu mít radost i tak, protože mám skvělý vztah ke klubům, v nichž jsem pracoval."

Mourinho nezapomněl po konci v Lize mistrů na tradiční kritiku rozhodčího: "Jeden z mých nejoblíbenějších rozhodčích mě zklamal a rozesmutněl. Všichni včetně Webba viděli, že Hummels měl být vyloučen, ale asi nechtěl, aby přišel o finále. Fanoušci byli úžasní, hnali nás dopředu, bohužel jsme na postupový gól nedosáhli."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace