Mourinho se pustil do Guardioly, Barcelona chce, aby UEFA zakročila

José Mourinho (© as.com)

José Mourinho se po prohře s Barcelonou v prvním semifinále Ligy mistrů ostře pustil do Guardioly, vedení katalánského klubu chce, aby UEFA zakročila.

"Barcelona je fantastický tým, o tom není pochyb, ale nechápu, proč se v zápasech, jako byl tento, dějí podobné věci. Rozhodčí jsou od toho, aby pískali stejně na obě strany. A my teď musíme jet do Barcelony hájit naší čest bez Pepeho, který neudělal nic, Sergia Ramose, který neudělal nic, a trenéra, který se nebude moci posadit na lavičku," zuřil po porážce 0-2 portugalský kouč, který byl za protesty po červené kartě pro Pepeho vykázán na tribunu, kvůli čemuž bude sledovat odvetu ze stejného místa na Nou Campu.

"Ano, jsme vyřazeni. Uspět v odvetě není složité, je to nemožné. Pokud dáme rychlý gól, opět nás zaříznou. Proti Barceloně nemáte šanci, protože UEFA nedovolí žádnému týmu proti ní hrát. Musí postoupit do finále. Nechápu to. Nevím, jestli je to reklamou na UNICEF. Nebo tím, že jsou sympatičtí. Nechci žít s touto otázkou celý život, chtěl bych dostat odpověď. Nevím, proč jsem byl vyloučen. Rozhodčímu jsem nic neřekl, pouze jsem se smál a zatleskal mu. Kdybych řekl směrem k UEFA, co si myslím, tak by moje kariéra okamžitě skončila. Proto se ptám na jediné. Proč?"

Mourinho se poté pustil do Pepa Guardioly: "Přeji mu, aby jednou vyhrál Ligu mistrů čiště, bez incidentů, protože si to zaslouží. Je to úžasný člověk. Já ji vyhrál dvakrát s týmy, kterými nebyla Barcelona. S Portem, klubem ze země, která podobné soutěže obvykle nevyhrává, a Interem, kterému se to nepovedlo 50 let. Josep Guardiola je skvělý kouč, ale vyhrál Ligu mistrů způsobem, za který bych se styděl, díky skandálu ze Stamford Bridge. A pokud ji vyhraje letos, pak díky skandálu z Bernabéu."

Guardiola odmítl Portugalcova slova komentovat, vedení Barcelony se však chystá obrátit na UEFU, aby Mourinha za jeho slovní útoky potrestala.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace