Mourinho své angažmá v Realu Madrid za neúspěšné nepovažuje

José Mourinho (© marca.es)

José Mourinho předstoupil před novináře, jako hlavní téma zvolil obhajobu sebe sama.

Podle mnohých v létě Portugalec v královském klubu skončí, aniž by dosáhl na kýženou La Décimu a s jediným ligovým titulem za tři roky.

Samotný Mourinho ale o neúspěchu mluvit nechce: "Je to moje chyba. Vyhrál jsem toho tolik, že očekávání jsou nejvyšší možná. Ale liga rekordů je moje. Budete ji chtít vymazat, ale to se povede jen v případě, že některý tým získá 101 bodů. Po dvaceti letech jsme vyhráli Copu, to znamená, že to není snadné, Supercopa je malinká, třikrát jsme byli v semifinále Ligy mistrů, což mě sice neuspokojuje, ale není to snadné. A řeknu vám proč. John Toshack, Di Stéfano, Antić, Beenhakker, Benito Floro, Arsenio, Fabio Capello, Heynckes, Hiddink, Del Bosque, Queiroz, Camacho, García Remón, Luxemburgo, López Caro, znovu Fabio Capello, Juande Ramos, Schuster a Pellegrini. Osmnáct trenérů za jedenadvacet let a pětkrát semifinále. Špatný Mourinho tři semifinále za tři roky. Navíc liga rekordů je moje."

Mourinhův papírek, ze kterého četl jména trenérů, však nebyl bez chyb. Opomenul Jorge Valdana, jenž po vzájemných sporech klub v roce 2011 z pozice generálního ředitele opustil, a semifinálové účasti Del Bosqueho výběru ve dvou letech, kdy Ligu mistrů vyhrál.

"Nemá cenu teď řešit, jestli zůstanu. Sám nevím, rozhodnu se až po rozhovoru s prezidentem Florentinem Pérezem. Ale je pro mě ctí, že jsem byl trenérem, který ukončil nadvládu Barcelony ve Španělsku, protože je to nejlepší tým světa za posledních dvacet nebo třicet let."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace