Možná budu za blázna, ale musím hrát v bílých kopačkách, prozradil Kroos v dokumentu

Toni Kroos si čistí kopačky (© marca.es)

Na začátku prosince měl premiéru dokument Kroos, který mapuje fotbalový i soukromí život záložníka Realu Madrid Toni Kroose. Německý reprezentant v něm prozradil řadu zajímavostí.

Jednou z nich je, že nemůže hrát v jiných než bílých kopačkách, které si navíc sám čistí. "Vím, že u mnohých možná budu za blázna, ale pro mě je důležité podívat se dolů a vidět bílé kopačky. Nevím, jestli je to nějaký psychologický problém, ale musím hrát v bílých kopačkách. Pokud ne, necítím se dobře," říká Kroos na začátku dokumentu.

Devětadvacetiletý záložník má zvláštní povahu, což potvrdila i jeho manželka Jessica: "Toni je hodně citlivý člověk, ale občas má kolem sebe zeď, kterou se chrání před neznámým. Když jsem ho představovala přátelům, musela jsem ho požádat, aby k nim byl milý, protože se může občas chovat zvláštně. Působí, jako že ho to nezajímá a nemá rád pokec, ve skutečnosti jen potřebuje více času, aby se otevřel. Jsme v Madridu pět let a nikdy jsme se nebyli podívat ve městě. Nejsme moc společenští. Raději zůstaneme doma jako starý pár." 

Slova své ženy potvrzuje i samotný Kroos: "Po zápasech reprezentace se vždy těším, až se vyspím doma. Dává mi to sílu. Když přijedu domů, zapomenu na výsledek, prohru, výhru. Doma jsem manžel a otec. Díky tomu funguji. Když jsem Jessy poznal, změnil se mi život. Najednou jsem měl něco důležitějšího než fotbal. Lhal bych, kdybych řekl, že se nikdy nehádáme, ale na gauči jsem ještě spát nemusel. Vždy se rychle usmíříme."

V dokumentu vystupují i prarodiče opory Realu Madrid. Zatímco dědeček mu radí, aby přílš neběhal v prvním poločase, aby mu zbyly síly do druhého, a při střelách mířil nahoru, protože brankáři jdou obvykle k zemi, babička obdivuje Kroosův klid, ale vyčítá mu tetování: "Vůbec se mi nelíbí tetování, která má na rukách. A on to ví."

Kroosovi se v kabině přezdívá Iceman (Ledový muž). Hráčův fyzioterapeut Jaime Benito při rozhovoru se samotným fotbalistou vysvětluje: "Nikdy nejsi nervózní. Viděl jsem tě, jak telefonuješ těsně před zápasem s Jessy, a pak jdeš v klidu hrát. Nebo že si o poločase napíšeš do mobilu, že cestou domů musíš koupit rajčata, a pak se vrátíš na trávník. Každý neumí zachovat chladnou hlavu."

Kroosův naturel asi nejlépe vystihuje fotografie v šatně slavicího německého týmu po zisku titulu mistrů světa v Brazílii. Zatímco všichni fotbalisté křepčili s trenérem Löwem a političkou Merkelovou, Kroos byl zachycen v pozadí, jak si bez zájmu rozvazuje kopačky.

"Uvnitř jsem byl stejně šťastný jako každý na té fotce, ale nejsem typ člověka, který to dává najevo. Ani mi nevadí, že tu fotku nemám ve sbírce. Nemusím být se středu oslav," uzavírá Kroos, jenž ani nevzal do rukou mistrovský pohár.

Podívejte se na trailer dokumentu Kroos:

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace