Murcia potvrzena jako náhradník Guadalajary. Alcorcón a Deportivo v nejistotě

V Murcii se bude i nadále hrát Segunda (© marca.es)

Už za dva týdny začíná nový ročník Segunda División, přesto není jasno, v jakém složení. Alcorcón a Deportivo totiž ohrožují finanční problémy, které by mohly znamenat administrativní sestup.

Ten postihl Guadalajaru, jejíž odvolání proti sesunu o kategorii níže bylo neúspěšné. Prezident LFP (Liga profesionálního fotbalu) Javier Tebas potvrdil, že jí nahradí Murcia, která skončila v uplynulém ročníku Segundy osmnáctá.

"Ve hře byly dvě možnosti. Nechat uvolněné místo neobsazené a hrát ligu s 21 celky, nebo ho zaplnit Murcií. Kluby v těsném hlasování 19,1 ku 18,8 (hlas klubu Primery měl hodnotu 1,1, Segundy 1) rozhodly ve prospěch Murcie. Zvažuji však variantu, že by se do budoucna počet účastníků Segundy snížil z 22 na 20," prohlásil Tebas.

Nejistota panuje ohledně Alcorcónu a Deportiva. U madridského mužstva se přišlo na nesrovnalosti v účetnictví, Deportivo trápí dluhy, které musí vyřešit do středy. Oběma klubům hrozí dodatečný sestup.

"Nemohu být optimista, když jsme museli v případě Alcorcónu požádat o kompletní audit. Až budeme znát výsledky, rozhodneme. Pokud jde o Deportivo, tak to zatím dluhy vůči hráčům nevyrovnalo. Pokud by se to nezměnilo, nebude mít LFP jinou možnost, než požádat o sestup. K dnešnímu dni nejsem optimistou, ale rozhodne středa," dodal Tebas.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace