Musí se soustředit na fotbal, radí Dembélému Suárez a Piqué

Ousmane Dembélé (© marca.es)

Výkony Ousmane Dembélého po dobrém vstupu do sezóny opět uvadají, podle mnohých nedává 19letý hráč Barcelony fotbalu vše.

Podle tisku nejsou za několika pozdními příchody či absencemi Dembélého na tréninku žaludeční potíže, jak zní oficiální verze, nýbrž jiné zájmy v čele s hraním počítačových her, které má u rychlonohého křídelníka hraničit až se závislostí.

Hned několik bývalých i současných hráčů katalánského celku proto Dembélého upozornilo, že se pro něj fotbal musí stát prioritou. "Být fotbalistou je výsada. Ousmane by se měl soustředit zejména na fotbal a být v některých ohledech zodpovědnější. V šatně Barcelony najde mnoho příkladů naprosté profesionality, takže se má kde inspirovat," uvedl například Luis Suárez. "Nemyslím si, že by nezapadl do nového prostředí. Jeho vztah se spoluhráči je skvělý a vypadá šťastně."

V podobném duchu promluvil také Gerard Piqué: "Musíme Dembélému ukázat, že fotbalem se žije 24 hodin. Od první minuty do poslední chvíle. Všichni jsme byli mladí a dělali chyby, naším úkolem je mu pomoci. Je to talentovaný hráč, který se musí z chyb poučit a pracovat na sobě, aby se neustále zlepšoval."

První výstrahu dostal Dembélé, jenž do klubu přišel vloni z Borussie Dortmund za více než 100 milionů eur, i od trenéra Ernesta Valverdeho. Ten jej z vlastního rozhodnutí opomenul při skládání nominace na poslední zápas proti Betisu. "Bylo to rozhodnutí trenéra, které může Ousmanemu jen pomoci," dodává Piqué.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace