Musíme se fanouškům omluvit, říkají hráči Barcelony. Valverdeho může kolaps v Lize mistrů stát místo

Ernesto Valverde (© marca.es)

Jak je možné, že se po jediném roce historie opakovala? Hráči a fanoušci Barcelony musejí vstřebat další nečekaný konec v Lize mistrů.

Vloni ve čtvrtfinále nestačilo Kataláncům ani vítězství 4-1 v prvním zápase a s AS Řím vypadli, letos měli nakročeno do kýženého finále, když v úvodním semifinále přejeli Liverpool 3-0. Jenže noční můra se opakovala a prohra 0-4 na Anfield Road znamená konec nadějí na ušatý pohár.

"Podruhé se nám stalo to samé. Jsme zklamaní, smutní. Musíme se fanouškům omluvit za to, co dnes viděli. Při čtvrté brance jsme vypadali jako školáci," řekl Luis Suárez. Právě rozdílovému čtvrtému gólu se dalo snadno předejít. Liverpool zaskočil nekoncentrovanou Barcelonu rychle rozehraným rohovým kopem, který proměnil v postupovou trefu Origi.

"Je těžké znovu vypadnout poté, co jsme v prvním zápase dosáhli na dobrý výsledek. Je potřeba se fanouškům omluvit. Je to tvrdá rána, prošvihli jsme velkou šanci. Je to špatný večer pro nás všechny," dodal Sergio Busquets.

Nejvíce kritiky se sneslo na hlavu Ernesta Valverdeho. Ten prohlásil: "Když prohrajete 0-4, nemůžete se na nic vymlouvat. Byli lepší a je potřeba to přijmout. Nejbolestivější na tom je, že se opakovala situaci z loňského roku. Je nám to líto. Čtvrtý gól mě překvapil jako každého. Je neuvěřitelné, že nás vyřadí takový gól."

Prezident klubu Josep Maria Bartomeu před několika týdny potvrdil, že Valverde bude u týmu působit i v příští sezóně. Mnoho fanoušků ale volá po jeho odvolání. "Nevím, jaký může mít vypadnutí vliv na moji pozici. Ještě nebyl čas o tom přemýšlet, ale je jasné, že za výsledky je zodpovědný trenér," nechal se slyšet Valverde.

Samotný Bartomeu mluvil o budoucnosti 58letého lodivoda mlhavě: "Nemá cenu řešit věci s horkou hlavou. Máme čas, abychom vše promysleli. Ještě nás čeká finále Copy. Poté budeme vše interně řešit."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace