Musíme to opravit. Trio velkoklubů čeká v létě rekonstrukce kádru

Problém Realu Madrid jménem Gareth Bale (© marca.es)

Na cestách Atlética, Barcelony a Realu Madrid za úspěchem se v letošní sezóně objevila řada výmolů. Celá trojice velkoklubů se je bude snažit během léta opravit.

Očekávají se odchody dlouholetých opor i nákupy drahých hvězd. V kancelářích zkrátka nebude o práci nouze. Jak na tom jednotlivé celky jsou?

Atlético

Atlético může být spokojené s druhou příčkou v lize, předčasné konce v osmifinále Copy s Gironou i v dobře rozehraném dvojzápase osmifinále Ligy mistrů proti Juventusu však byly tvrdým direktem. Atlético přišlo o sen zahrát si o ušatý pohár na Wandě.

V příštích týdnech a měsících bude muset obnovit zejména zadní řadu, dlouholetou chloubu Simeoneho party. Po potvrzených odchodech Godína, Juanfrana a Lucase (a možná i Filipeho) totiž nezůstane v obraně kámen na kameni. Kdo přijde? Spekuluje se o Djeném, Felipem či Otamendim. Nejistá je budoucnost záložníka Rodriga.

Nečekaným úderem je oznámení odchodu Antoina Griezmanna, ofenziva ovšem může přijít i o "zlobivého" Diega Costu. Dybala, Icardi či Cavani jsou hvězdná jména, která jsou spojována s možným příchodem do červenobílé části hlavního města.

Barcelona

Sezóna Barcelony nebude považována za neúspěšnou, pokud tým zvládne vítězně finále Copy proti Valencii. Velká kaňka v podobě kolapsu v Lize mistrů na Anfield Road si přesto vyžádá změny. Na rozdíl od Simeoneho a Zidana nemá pozici jistou ani trenér Ernesto Valverde.

Pokud jde o jednotlivé řady, pak se bude hledat brankářská dvojka, která bude krýt záda Ter Stegenovi, neboť Cillessena už tato role přestala uspokojovat a chce odejít. V obraně mají zaručené místo Piqué, Jordi Alba a Sergi Roberto. Lenglet, Semedo a zejména Umtiti by mohli být zpeněženi v případě dobré nabídky. Ze zálohy jsou na přestupové listině Rakitić, kolem něhož krouží Inter Milán, Malcom a zejména Coutinho. Okruh zájemců o Brazilce je však velmi úzký kvůli vysokému platu. Podle tisku dokonce čítá jediný klub - Chelsea, která má navíc od FIFA zákaz přestupů... V útoku se zdá být takřka jisté setrvání Suáreze a Dembélého po boku Messiho.

A jak to bude s příchody? Číslem jedna má být Antoine Griezmann z Atlética, potvrzen je již Frenkie de Jong z Ajaxu, odkud Barcelona touží i po De Ligtovi. S přibývajícím časem bude s Barcelonou bezpochyby spojována celá řada dalších hráčů.

Real Madrid

Sezóna Realu Madrid je trapasem na všech frontách, zlepšení nepřinesl ani návrat Zidana na lavičku. Od té doby je francouzovou nejoblíbenější a nejpoužívanější větou na tiskových konferencích ta ve znění "kéž by už sezóna skončila". Jenže léto nebude o nic snažší, Real Madrid musí vyřešit řadu problémů.

Tím největším ja Gareth Bale, jehož se chce klub zbavit, jenže zatím nemá žádného zájemce. Vzhledem k Baleově obřímu platu se nedá očekávát, že by se nabídky hrnuly na Bernabéu ve velkém. Keylor, Reguilón, Vallejo, Ceballos či Llorente jsou jednou nohou z klubu a stejné to bude s navrátilci z hostování. Co čeká Isca, Kroose či Modriće, to zatím není ani sami hráči.

Přestupy Militaa a Rodryga směrem dovnitř jsou již potvrzené, ale u těch se Florentino Pérez zdaleka nezastaví. Pogba, Hazard, Jović či Neymar jsou jen ta největší jména, po nichž Bílý balet touží. Finance problémem nebudou, Zidane bude údajně moci utratit až půl miliardy eur. Do koho je investuje?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace