Musíte být dobrý každý den, jinak se nikam nedostanete, říká Vinícius

Vinícius (© marca.es)

Vinícius Júnior promluvil v rozhovoru pro deník Marca nejen o tom, jak pracoval během pauzy kvůli koronaviru.

Novináři si všimli, že brazilský mladík ve službách Realu Madrid nabral svaly a sílu, což je podle samotného hráče logické: "Je to výsledek dvoměsíční práce. Když se nehrají zápasy, můžete posilovat pravidelně a s disciplínou. Všechny svaly pracují více a častěji. Myslím, že to není jen můj případ. Celý tým pracoval tvrdě a jiným způsobem, než jsme dosud v kariéře zažili."

"Trenér říká, že pořád je co zlepšovat. S tím souhlasím. Po celou kariéru. Nevadí mi, když jsem kritizován za špatnou koncovku. Já sám vím nejlépe, kde se musím zlepšit. A chci se zlepšovat pořád. Až do posledního dne kariéry. Jakmile to budu vnímat jinak, budu muset s fotbalem skončit. Stal jsem se profesionál proto, abych prokazoval této práci respekt. A kdybych si myslel, že už se zlepšit nemůžu, tak by to byla neúcta k profesionálnímu fotbalu. Nenaštvu se, když nenastoupím. Vím, že musím dokázat, že mám v týmu své místo. Tomu se říká respekt k fotbalu. Musíte být dobrý každý den, jinak se nikam nedostanete. Tak to ve velkých klubech chodí."

Vinícius se vyjádřil i ke koronaviru, Brazílie patří mezi nejvíce postižené země. "Je to strašné. Lituji všech rodin, které někoho ztratily. Ze začátku přibývaly oběti vysokým tempem, nikdo nechápal, co se děje. Jedni tvrdili, že virus není tak nebezpečný, jiní před ním důrazně varovali. Člověk cítí bezmoc, na druhou stranu je to možnost začít si vážit běžných věcí, jako je setkání s přáteli, procházka v parku nebo návštěva kina."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace