Může být Isco spasitelem Sevilly?

Isco v utkání Sevilly

Rodák z Malagy, Isco, předvedl v utkání proti Espanyolu, že může být tahounem týmu aj eho novým lídrem. Do gólových statistik se sice zatím nezapsal, ale experti chválí jeho nasazení a věří, že klubu pomůže v postupu tabulkou na vyšší pozice a zejména pak v nelehké skupině Ligy Mistrů.

Trenér Julen Lopetegui poslal v Barceloně proti Espanyolu na hřiště velmi útočnou sestavu, nad kterou většina fanoušků kroutila nevěřícně hlavou, ale risk rychle přinesl ovoce a Sevilla brzy vedla o tři branky. Domácí tým se sice dokázal vzpamatovat a hru ještě výrazně zdramatizoval, podporován také vyloučením hostujícího Lamely, ale jak poznamenal trenér Lopetegui „ve fotbale se bez utrpení nevyhrává.“

Více než deset tisíc fanoušků Sevilly před měsícem ovacemi vítalo příchod Isca do týmu a rodák z Malagy si několikrát přiložil dlaň na srdce a v emotivním představování posily opětoval přízeň. Na velkých obrazovkách stadionu Sanchez-Pizjuan se promítaly záběry nejlepších výkonů Iscovy kariéry a fanoušci nadšeně tleskali. Repertoár španělského ofenzivního hráče je velmi velký a příznivci Sevilly byli trpěliví a dokázali pochopit, že se Isco potřebuje aklimatizovat předtím, než začně předvádět to, co umí.

Je pravda, že má pořád co dohánět po fyzické stránce, ale po té technické dokázal v Barceloně, že už se s ním dá počítat. A to je pro topící se Sevillu dobrá zpráva. Židle se sice pod trenérem Lopeteguim nepřestala kývat ani po výhře nad Espanyolem, ale tří bodový zisk je první vlaštovkou. Chybí už jen lídr, který by tým burcoval k dalším dobrým výkonům.

A právě tím by měl být Isco. Hráč, přes kterého jde 90% veškerého útočného snažení Sevilly. Isco je typově úplně jiný hráč, než na jaké byl baskický trenér zvyklý, ale jeho schopnosti s míčem u nohy jsou fenomenální a přehled na hřišti mu proudí v krvi. V utkání proti Espanyolu bezhlavě nepouštěl míč ve chvílích, kdy Sevilla byla pod tlakem, naopak se ho snažil držet a chytře otevíral prostor pro své spoluhráče.

Isco je odhodlaný a dychtí po tom, aby fanouškům předváděl fotbal, který v něm stále je. Hlavní a tou největší výzvou zůstává Liga mistrů, individuální výzvou Isca je ale Sevilla s trenérem Lopeteguim, který pro třicetiletého hráče znamená ideální možnost pro restart kariéry a její nasměřování vhodným směrem. Lopetegui Iscovi věří, zvládne být hráč světlem, které vyvede Sevillu ze tmy?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace