Může se Luis Suarez vrátit do Barcelony?

Luis Suarez v dresu Atlética Madrid

Katalánský klub se v lednu snažil navázat jednání s Atléticem Madrid ohledně možného přestupu uruguayského útočníka do Barcelony, ale zůstalo pouze u pokusu. V létě by mohla mít Barca další příležitost, zdá se totiž, že Luis Suarez v Atléticu v příští sezóně pokračovat nebude a nabídku katalánského klubu by přijal okamžitě.

Luis Suarez má za sebou druhý rok v Atléticu Madrid a vypadá to, že bude tím posledním. Útočník se netěší plné důvěře trenéra Simeoneho a zvažuje nabídky na pokračování v jiném klubu. O hráčově budoucnosti se teprve bude rozhodovat, ale vypadá to, že Suarezova podmínka je jediná – chce zůstat ve špičkovém evropském klubu, aby si udržel konkurenceschopnost.

Vztah mezi Barcelonou a rodákem ze Salto skončil v létě 2020, kdy se uruguayský útočník rozhodl k přestupu do Atlética a stal se v následující sezóně jedním z hlavních strůjců ligového titulu s působivými 21 brankami. V letošní sezóně zatím přidal dalších 11 branek, ale zejména v poslední době se úplně přestal prosazovat do sestavy, což ho přimělo přemýšlet nad tím, že si bude muset najít klub, kde bude mít příležitost pravidelně hrát.

V zimním přestupovém období se o jeho odchodu ještě tolik hlassitě nemluvilo, přestože došlo na nesmělý kontakt ze strany Barcelony, která hledala hrotového útočníka a jedním ze zamýšlených jmen byl také Suarez.

Operace ale nikdy nebyla uskutečněna, protože Atlético se nechtělo svého útočníka zbavovat a nikdy by ho nepustilo do klubu přímého konkurenta. Luis Suarez tak zůstal v Madridu, ale jeho situace se pouze zhoršovala. Vypadl z role v základní sestavě a obě strany přestaly reálně uvažovat o prodloužení smlouvy.

Uruguayský reprezentant by rád zůstal v evropském fotbale, který mu umožňuje hrát na nejvyšší úrovni. Je si vědom toho, že potřebuje konkurenceschopnost, aby nevypadl ze soupisky pro MS v Kataru. Po příchodu Ferrana Torrese, Aubameyanga a Adamy v zimním přestupovém období a po uzdravení se Ansu Fatiho se ovšem diametrálně změnily také možnosti Barcelony. Navíc má katalánský klub nejvýše v hledáčku možných posil postaveného Roberta Lewandoského. A ruku na srdce, polskému snajprovi v jeho aktuální formě konkurovat nemůže nikdo.

V každém případě by Luis Suarez na zavolání Barcelony slyšel a ekonomická stránka věci by byla vyřešena také rychle. Uruguayský hráč opakovaně řekl, že jeho prioritou je hrát a soutěžit, a peníze jsou v pořadí až druhé.

 

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace