BLOG: Může vyhrát Sevilla titul? Černý kůň La Ligy

https://idsb.tmgrup.com.tr/ly/uploads/images/2020/08/21/53394.jpg

Do konce La Ligy zbývá zbývá ještě stále 26 plných ligových kol, ačkoliv favoritem na titul La Ligy je momentálně jednoznačně Real Madrid (aktuální kurz: 1.65 na titul) a Atletico Madrid (4.5 na titul).

Sevilla (kurz: 9.0) je však pravděpodobně černým koněm soutěže. 

Tým z Andalusie naposledy vyhrál proti městskému rivalovi Betis 0-2 a zajistil si tak pouhou ztrátu jednoho bodu na první místo v tabulce La Ligy, přičemž Sevilla má oproti Realu Sociedad zápas k dobru. Proč tedy Sevilla může být černý kůň, který může La Ligu vyhrát?

Silná konkurence v bráně:
Spolehlivá jednička Bono a k tomu kvalitní náhrada Marko Dmitrovič, který přišel jako penaltový specialista z Eibaru.

Nejlepší obrana v lize:
Zatím nejlepší obrana v La Lize, která obdržela pouhých 7 gólů. Momentálně top stoperská dvojice Diego Carlos a Jules Koundé alias stoper s povolením útočit. Velezkušený pravý bek Jesus Navas s průměrem 2.3 klíčových přihrávek na zápas, k tomu levý bel Marcos Acuna s průměrem 1.9 klíčových pasů na zápas. Nahrada na pozici krajního beků v podobě Augustinssona, který přišel z Werderu Brémy a Montiela (River Plate) se zdá se být velmi slušná, oba zatím odehráli velmi slušně 4 utkání, kde rotovali.

Zkušený střed zálohy:
Rakitič, Fernando, Jordán, Delaney - všichni čtyři pravidelně úspěšně rotují ve středu zálohy. 

Slušní křídelníci:
Ocampos, Lamela, Suso a po zranění vracející se Alejandro Gomez, kreativní kvalita, která není k zahození. 

Dva ostrostřelci:
Youssef En-Nesyri, bohužel stále zraněný, leč v minulé sezoně 18 gólový střelec. Rafa Mir exceloval v minulé sezoně v Huesce 13 goly, nyní solidně zastupuje Nesyriho. V lize vstřelil  již 4 branky.

Úspěšná rotace hráčů trenéra:
Vzhledem k nabitému programu v Lize Mistrů, trener Lopetegui praktikuje průměrně 3-4 změny v základní sestavě na každý zápas. A zdá se to být úspěšné. 

Klíčové faktory pro titul:
- Udržení stopera Koundeho
- Zdraví marockého střelce En-Nesyriho a klíčového beka Jesuse Navase
- Udržení úspěšné rotace hráčů
- Zvýšení produktivity v zakončení
- Udržení vítězné šňůry na domácí půdě

Do karet Seville by také mohlo hrát potenciální vzkříšení Barcelony, která by mohla sebrat cenné body konkurentům o titul. Momentálně první Real Sociedad má dle mého názoru spíše štěstí na los, se silnějšími soupeři však plné body získat nedokázala a očekávám zde spíše downtrend. Real Madrid sice body získává nicměně v zápasech není o tolik lepší, dle xG metrik by měla mít o 5 bodů méně. Naproti tomu se Atléticu Madrid nedaří skoro vůbec.

Dokáže Sevilla navázat na úspěšné tituly z Evropské ligy a dokáže tak využít výkyvů gigantů? Získá po 76 letech ligový titul nebo se spíše jedná o zbožné přání fanoušků Sevilly? To vše dost možná odhalí následujících pět ligových utkání proti Deportivu Alaves, Realu Madrid, Villarealu, Bilbau a Atleticu Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace