Na Benzemu se píská dál

Karim Benzema (© google.com)

Karim Benzema to nebude mít jednoduché. Nedělní zápas s Betisem potvrdil, že publikum na San Bernabéu bude každý pohyb francouzského reprezentanta zkoumat jak pod mikroskopem a svoji nevoli nebude váhat dát hlasitě najevo. Už loni si totiž pískot z tribun rozdělovali rovným dílem společně s Gonzalem Higuaínem. Ten už ale těší fanoušky pod Vesuvem a tak se nevole návštěvníků zápasů královského klubu soustředí na v létě nově vystajlovanou hlavu hráče s číslem 9. Snad nejde vyloženě o kritiku, spíš jen takové upozornění, zdvižený prst. Prostě ho nenechají, aby usnul na vavřínech.

Karim nedokázal několikrát usměrnit, v relativně dobré situaci, míč do soupeřovy klece, snad čtyřikrát se nechal nachytat, byť někdy těsně, v postavení mimo hru a to, jak se zdá, úplně postačilo, aby ho obecenstvo vyprovodilo v osmdesáté minutě, když ho střídal Morata, na lavičku náhradníků hurónským pískotem. Byť se určitě nejednalo o jeho nejlepší zápas v dresu Realu Madrid, má pro něj duel s verdiblancos o něco sladší příchuť díky tomu, že se mu hned v prvním duelu sezóny podařilo skórovat. Zařídil první ligovou trefu bílého baletu v sezóně 2013-14, poté, co mu nová posila Isco naservírovala míč do skvělé pozice, aby se mohl letos premiérově uvést coby střelec. Nicméně ani tak nebyl ušetřen verdiktu tribun, které po něm chce něco navíc. Soukromý duel s Higuaínem vyhrál, nicméně osmdesát tisíc párů očí kromě branek vyžaduje i aktivnější přístup, aby se neuspokojil.

Benzema prolomil negativní sérii. Poprvé během svého angažmá v Realu dokázal zavěsit hned v úvodním kole. Loni musel na úvodní zářez čekat až do pátého kola, kdy jeho zpřesněnou mušku odneslo Rayo. V sezóně 2011-12 se sice zapsal mezi střelce v Superpoháru, ale v ligovém maratonu čekal až do třetího kola. A něco podobného zažil i ve dvou ročnících předchozích, kdy otvíral svůj gólový účet ve 3., respektive 4.kole.

Ať už s publikem za zády, nebo proti němu, jisté je to, že gólově začal Benzema ročník poměrně slibně. Ročník, v němž bude jeho konkurentem Morata. Odchovance, na rozdíl od Francouze, přivítalo publikum bouřlivými ovacemi. Skórovat mu ovšem nebylo dopřáno. Po 88 nastřílených gólech Karim Benzema pořád zůstává pro San Bernabéu zpochybňovaným útočníkem. Mnozí by ho vyšoupli ze sestavy, když si představí Madrid s Balem. On však, nezávisle na pískotu, pokračuje v tom, co dovede nejlíp – střílení branek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace