Na cenu The Best FIFA aspiruje pět fotbalistů a tři trenéři La Ligy

Vítěz prvních dvou ročníků Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Mezinárodní fotbalová federace (FIFA) dnes zveřejnila deset nominovaných hráčů a trenérů na ocenění The Best.

To bylo zavedeno v roce 2016 jako nástupce Zlatého míče, který už neudílí FIFA společně s France Football, ale samotný francouzský magazín. Obě dosavadní vydání The Best FIFA ovládl Cristiano Ronaldo. Portugalec je v nominaci za Real Madrid i tentokrát, byť nedávno přestoupil do Juventusu Turín.

Bílý balet má za uplynulý rok mezi adepty další dva hráče, a sice chorvatského záložníka Luku Modriće a francouzského stopera Raphaëla Varana. Z konkurenční Barcelony může trofej získat Argentinec Lionel Messi, dalším jménem z La Ligy je francouzský útočník Atlética Antoine Griezmann. Desítku doplňují čtyři fotbalisté z Anglie - De Bruyne (Manchester City), Salah (Liverpool), Hazard (Chelsea) a Kane (Tottenham) - a mladý forvard Mbappé z PSG.

Mezi trenéry mohou trofej zvednout i tři ze španělské soutěže - barcelonský Ernesto Valverde a Diego Simeone, jenž vede Atlético, a Zinédine Zidane, který na funkci kouče Realu Madrid rezignoval poté, co Bílý balet dovedl ke třem triumfům v Lize mistrů v řadě.

The Best FIFA se uděluje za období mezi 3. červencem 2017 a 15. červencem 2018. Vítěz bude vyhlášen 24. září a určí ho hlasy fanoušků, novinářů a trenérů a kapitánů národních mužstev.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace