Na prezidenta Athleticu zatím nikdo nekandiduje

Aitor Elizegi (© as.com)

Athletic má ve volbách 27. prosince zvolit nového prezidenta. Jenže na funkci zatím nikdo nekandiduje.

Od dnešního dne až do 7. prosince je možné oficiálně předložit svoji žádost, která musí být podepsána alespoň 5 procenty členů klubu s volebním právem. Zájemce o post prvního muže Athleticu navíc musí složit jistinu 19 milionů eur.

Ještě včera se bralo za hotovou věc, že vážným adeptem bude kuchař a podnikatel Aitor Elizegi, jenže ten nakonec zařadil zpátečku poté, co si podle španělského tisku "vše propočítal". Athletic je sice v dobré finanční kondici a vytvořil rezervu ve výši 76 milionů eur, z níž by se mohlo čerpat například v případě, že by klub v příštích letech nepostoupil do pohárové Evropy či jiných nepředvídatelných událostí, jenže novému vedení (za předpokladu, že jeho součástí nebudou členové toho minulého) je v prvním funkčním roce většina této cifry zapovězena a nemůže s ní nakládat, což se Elizegi neúspěšně snažil změnit. 

Josu Urrutia, jenž stojí v čele Athleticu od roku 2011, potvrdil, že tentokrát už kandidovat nebude. Svého nástupce ale zatím vyhlíží marně. S pozicí prezidenta bylo spojováno již několik jmen, žádné z nich však svůj zájem nepotvrdilo. Nejvíce nadějí se proto momentálně upírá k některému z Urrutiových spolupracovníků ze současného vedení.

Související články

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace