Na veřejnost unikly domnělé platy hráčů Barcelony

Gerard Pique

Katalánský sportovní kanál Esport3 ve čtvrtečním pořadu OnzeE3 odtajnil mzdy nejlépe placených hráčů Barcelony. Vedení klubu i samotní hráči ale okamžitě přispěchali s informací, že zveřejněné platy jsou smyšlené.

Podle portálu Esport3 byl Gerard Pique na vrcholu seznamu s astronomickým platem 28 milionů eur hrubého ročně. Dále bylo zveřejněno, že si střední obránce v létě tento plat snížil, aby tak dopomohl klubu udržet v rozumných mezích mzdový strop, ale zároveň vyinkasoval věrnostní bonus. Další dva hráči, kteří podle Esport3 pobírají v Barce nejvyšší platy, jsou Busquets a Jordi Alba s dvacetitřemi respektive dvaceti miliony eur ročně. Na stejný plat po navýšení v roce 2018 dosáhl také Umtiti, následuje Coutinho s 16 miliony, Ter Stegen se 14 miliony a Dembelé se 12 miliony eur.

Pokud by informace katalánské televize byly pravdivé, pak není divu, že si Barcelona mnula ruce poté, co se jí podařilo umístit Coutinha na hostování a zbavit se tak části tíže jeho platu. Samotné vedení klubu ale přispěchalo s prohlášením, že veškeré informace se nezakládají na pravdě a jsou mylné. „V souvislosti s výroky pana Lluise Canuta, který ve čtvrtek pronesl v pořadu Onze informace ohledně platu hráčů prvního týmu, bychom rádi upozornili, že jsou uvedené částky mylné a zdroj, ze kterého čerpal pan Canuta nám není známý. Zejména platy uvedené u prvních tří hráčů jsou podle Onze fixní, ale hráči mají platy proměnlivé a tak je nelze ani vyčíslit.“ Ano, chápeme to dobře, není to pravda a ta částka také nesouhlasí.

Barcelona se navíc ohradila i proti informaci o tom, že hráči pobírají 100% svého platu. "Tři zmínění – Pique, Busquets a Alba se vzdali části svého platu při posledním podpisu smlouvy letos v létě. Jednání Esport3 je nevhodné, neprofesionální a svým jednáním zasahuje do soukromého života hráčů."

Na prohlášení Esports3 reagoval i samotný Gerard Pique, který na svém instagramovém účtu publikoval výpis z bankovních transakcí soukromého účtu, ze kterého je patrná obdržená suma převyšující 2 miliony eur. Jedná se pochopitelně pouze o jednu ze splátek mzdy, které hráči obdrží. Podle Piqueho jsou hráči vypláceni dvakrát ročně. Čistý plat záložníka Barcelony by se tedy měl pohybovat okolo pěti milionu eur. Upřímně, dá se tomu věřit?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace