Nacho - nenápadný, ale nedotknutelný

Nacho Fernández (© marca.es)

Většina pozornosti je v Realu Madrid upřena na největší hvězdy - Cristiana Ronalda, Isca, Modriće, Sergia Ramose či Marcela. V jejich stínu zůstává Nacho Fernández. Nenápadný fotbalista, který je ale pro královský klub v mnoha ohledech nepostradatelný a nedotknutelný.

Další vlnu pochval si Nacho vysloužil po utkání proti Deportivu, v němž vstřelil dvě branky a přispěl z pozice stopera k vysokému triumfu favorita v poměru 7-1. Ocenění se dočkal i od fanoušků, u nichž patří mezi nejpopulárnější jména.

Málokterý náhradník se může pochlubit takovým postavením v klubu jako právě Nacho. Nemá zaručené minuty na hřišti, pendluje v obraně mezi všemi pozicemi, přesto si na každé z nich drží vysoký standard výkonnosti. Svou roli přijímá s pokorou, nestěžuje si, tvrdě pracuje, mezi spoluhráči je oblíbený a oceňovaný. Je příkladným profesionálem, navíc se mu vyhýbají zranění. Když ho Zidane potřebuje, je k dispozici, ať je úloha jakákoliv.

I proto vedení Realu Madrid považuje svého odchovance za neprodejného a nabídky okamžitě odmítá, přitom jich na Bernabéu chodí více než dost. V roce 2016 například nepochodila italská Neapol, která o Nacha hodně stála.

Když se redaktor deníku Marca před několika lety ptal zástupců Bílého baletu, zdali uvažují o prodeji dnes 28letého univerzála, odpověd byla jasná a všeříkající: "Zbláznil jste se? Neodejde, je nepostradatelný."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace