Nadal prirovnáva Barçu k Federerovi

Rafael Nadal (© brobury.com)

Svetová tenisová jednotka Rafael Nadal prirovnáva kvalitatívnu nadvládu súčasnej futbalovej Barcelony k tenisovému umeniu švajčiarskeho tenistu Federera, ktorého sa mu podarilo zvrhnúť z tróna až po viacročnom náročnom boji.

„Tiež dobre viem, aké to je súťažiť s najlepším v histórii. Počas 4 rokov som dosahoval výsledky, vďaka ktorým by som bol jednotkou vo väčšine období tohto športu, ale napriek tomu som ostával len číslom dva,“ vyznal sa rodák z Mallorcy, ktorý je fanúšikom Realu Madrid a v súčasnosti vidí súboj „svojho“ klubu s FC Barcelona v rovnakom svetle ako svoj vlastný s Rogerom Federerom.

„Mohol som len tlieskať svojmu rivalovi a tvrdo pracovať, aby som sa pokúsil dostať na jeho úroveň, alebo ho dokonca prekonať,“ opisuje svoje pocity z minulosti.

„Výsledky, čo dosahuje Barça, sú takmer nenapodobiteľné a to skresľuje postavenie Realu, ktorý prežíva výbornú sezónu s mladým tímom s úžasnou perspektívou. Žiaľ, proti nemu stojí najlepšie mužstvo histórie,“ vysvetľuje tenisová hviezda.

Nadal dobre vie, koľko síl stojí udržiavať sa na najvyššej úrovni dlhý čas, preto nešetrí chválou na adresu zverencov Pepa Guardiolu.

„Je veľmi ťažké dokázať to, čo dosahuje Barcelona. Udržať si takú úroveň koncentrácie a motivácie počas toľkých zápasov je veľmi komplikované a obdivuhodné,“ vyjadril španielsky tenista barcelonským futbalistom svoje uznanie „za všetko, čo predvádzajú, pretože je to určite ovocie dlhej a vytrvalej práce.“  

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace