Nahradí Puma u Barcelony oděvního giganta Nike?

fotbalový dres Barcelony

Vztah mezi Nike a Barcelonou se chýlí ke konci. Americká značka, která má s katalánským týmem smlouvu do roku 2028 a obléká hráče Barcelony již od roku 1998, bude pravděpodobně nahrazena novým zájemcem, Pumou. Německý oděvní gigant by mohl ve španělském velkoklubu nahradit Nike již v sezóně 2025/26.

Německá sportovní značka Puma, která má v současné době ve fotbalovém světě podepsanou smlouvu s Manchesterem City na 650 milionů liber, usiluje o další velký kontrakt. Z pozice hlavního sponzora se v Barceloně snaží vyštípat Nike. Podle interních informací je navrhovaná sponzorská smlouva pro katalánský klub dokonce ještě vyšší než ta podepsaná s Citizens.

Smluvní závazek Barcelony s Nike, který je platný do roku 2028, se pohybuje od minimálních 105 milionů eur ročně až po rekordních 155 milionů v závislosti na dosažených výsledcích. Pravdou ovšem je, že pouhých 66 milionů eur odpovídá příjmům ze sponzoringu. Nike se proto obává navrhované nabídky německé konkurence.

Severoamerická značka má prozatím pevnou vyjednávací pozici, protože sankce Barceloně nedovolují jen tak rozvázat dlouholetý smluvní závazek. Ve vedení Barcelony se naopak najdou představitelé, kteří věří, že by Barcelona měla dostávat mnohem více peněz, než klubu aktuálně plyne ze smlouvy s Nike. Klub proto podle španělských médií pracuje na brzkém ukončení smlouvy platní do roku 2028. List „más que pelotas“ navíc dodává, že by spojení mezi Barcelonou a Pumou mělo začít platit od sezóny 2025/26, v případě zrychleného jednání, možná i dříve.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace