Návraty z dovolené, nový trenér i stadion, historický počet debutantů. Proti Litvě nastoupí místo seniorské reprezentace výběr do 21 let

Luis Enrique a Sergio Busquets (© marca.es)

Sergio Busquets se nakazil koronavirem, což zcela změnilo dnešní přátelské klání mezi Španělskou a Litvou.

La Roja v něm měla poprvé v historii nastoupit na stadionu Butarque, domově Leganésu. Busquetsův pozitivní test však poslal celý tým do karantény, a protože UEFA a FIFA trvají na sehrání duelu, muselo Španělsko narychlo místo seniorského celku povolat výběr do 21 let.

To nebyla snadná úloha, neboť La Rojita se 4. června po vypadnutí s Portugalskem na mistrovství Evropy rozutekla na dovolenou. V neděli ale dostal trenér Luis de la Fuente příkaz, aby mladé fotbalisty svolal zpět.

Všichni uposlechli, přestože celá řada z nich se již vydala na dovolenou. Narychlo tak sháněli letenky a místenky do vlaků, někteří se vydali do Madridu vlastním vozem. Mnoho z nich ale nemělo po ruce vybavení včetně kopaček, které tak bylo rovněž potřeba bleskovou rychlostí nashromáždit.

Vše se povedlo a odměnou bude rekordní počet debutantů. UEFA a FIFA totiž úterní mač oficiálně vedou jako souboj seniorských mužstev. A protože z dvacítky nominovaných hráčů nastoupil za áčko jen Bryan Gil, padne rekord v počtu španělských debutantů v jednom utkání. Dosud držel maximum noviců vůbec první duel Španělska proti Dánsku v roce 1920, kdy logicky zaznamenalo první start všech 11 jmen - Zamora, Otero, Arrate, Samitier, Belauste, Eguizabal, Pagaza,Sesúmaga, Patricio, Pichichi a Acedo.

První a možná poslední odtrénovaný zápas seniorského národního týmu si připíše trenér De la Fuente, jenž zastoupí Luise Enriqueho.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace