Nebyla slyšet ani píšťalka, vzpomíná rozhodčí na slavné El Clásico s prasečí hlavou

Slavný moment s prasečí hlavou (© as.com)

Bývalý rozhodčí Medina Cantalejo zavzpomínal na jeden z nejslavnějších zápasů mezi Barcelonou a Realem Madrid z roku 2002.

Tehdejší listopad byl první příležitostí, kdy Luís Figo nastoupil za Real Madrid na Camp Nou poté, co přestoupil do tábora hlavního soupeře z Barcelony. Kromě urážek a nadávek přilétla jeho směrem i skleněná láhev nebo uříznutá prasečí hlava. Jeden z ikonických momentů historie El Clásica připomněl jeho tehdejší arbitr.

"Prasečí hlava? Představte si, že sníte o tom, že budete takový zápas pískat, a pak přijde toto. Celý týden před El Clásicem se neřešilo nic jiného, věděl jsem, že budou problémy. Už při rozcvičce bylo patrné obrovské napětí," říká Luis Medina Cantalejo. "Atmosféra byla tak bouřlivá, že ke mně přišel Míchel a řekl mi, že jsem měl odpískat faul. Přitom jsem ho odpískal. Jenže v tom rámusu nebyla slyšet ani píšťalka."

"Když na hřiště přilétla láhev J&B (skotská whisky), musel jsem si zavolat kapitány, protože hrozilo, že se zápas přeruší. Když jsem to s nimi probíral, chtěl se do rozhovoru přidat ještě někdo, musel jsem ho vykázat. Byl to politik. Nebyl příliš známý a dnes už není v politice aktivní. Tehdy jsem mu řekl, že na hřišti je nikdo. To já jsem musel vše urovnat, je to má práce," dodal k utkání, které skončilo bez branek.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace