Nečekané řešení

Abdel Barrada (© google.com)

Po osmi sezónách v nejvyšší soutěži se v letní pauze Getafe, jemuž z nejvyššího křesla předsedá Ángel Torres, posílilo s jasným záměrem vystoupat na pozice, které by zaručovaly start v pohárové Evropě. Jenže start do sezóny azulones nevyšel podle namalovaných plánků. Deset bodů ve dvanácti zápasech představuje hodně mizerný zisk, jenž naprosto neodpovídá ambiciózním vizím, které měl v letošním roce z lavičky naplnit novic Luis García. Jediným, ale o to příjemnějším překvapením, byly pro diváky na Coliseum Alfonsa Péreze prozatím výkony mladé hvězdičky, která se do A týmu prosadila z rezervního celku - dvaadvacetiletého Abdela Barrady, Maročana narozeného ve francouzském Provins.

Křečovitá sezóna 2010-11 přiměla Ángela Torrese zříci se služeb dosavadního lodivoda Míchela, jenž po dobu svého působení od jara 2009 udělal zcela jistě kus poctivé práce, nicméně jejichž vzájemný osobní vztah šel od deseti k pěti, i díky neustálým střetům ve sdělovacích prostředcích. Torres, jehož ruka dokáže na fotbalovém trhu vždy vylovit nějakou zaručenou pecku, povolal do zbraně Luise Garcíu. Ten po příchodu z Levante našel v kabině hodně zrenovovaný kádr. Plných čtrnáct hráčů se hlásilo v novém působišti. Někteří z nich s bohatými zkušenostmi z bojů v Primera División. Diego Castro, Pedro León, Lacen, Juan Rodríguez, Moyá, Lopo, Güiza, nebo Pablo Sarabia, to jsou dostatečně silné argumenty na to, aby jakékoliv mužstvo sklidilo na nejvyšším fóru velice dobré výsledky. 

Ovšem úvodní kola mohla stěží přinést do nitra klubu větší deziluzi. Absence kvůli zranění a špatná adaptace některých nových posil rozezvučela na Coliseu Alfonsa Péreze poplašné sirény. Jenže právě v nitru nastalého chaosu a proti všem předpokladům pohladil bolavou dušičku fanoušků „Geta“ mladík Barrada. Tenhle ofenzivní záložník dokázal k údivu všech ukořistit místo v základní sestavě a v minulém domácím zápase proti Atléticu Madrid se dokonce perfektně mířenou trefou z trestného kopu premiérově gólově prosadil v nejvyšší španělské soutěži. 

Abdel rozvíjel svůj fotbalový talent v akademii slavného francouzského klubu Paris Saint Germain a právě odtud si ho v létě roku 2010 vytáhlo Getafe pro svoje béčko. Po sezóně v Segunda División B, kdy ve 34 zápasech vstřelil čtyři góly, se Luis García odvážil vytáhnout ho do prvního týmu pro letní přípravu. Ale díky zranění několika hráčů a velmi dobré výkony ho katapultovaly do základní sestavy. Společně s Lacenem, kamarádem jak na trávníku, tak i mimo něj, řídí hru ve středu pole. Kolo za kolem roste jeho vliv v mužstvu. Vytříbená technika mu dovoluje vodit bez větších potíží míč, navíc jeho odvaha a vhodné fyzické dispozice z něj činí častého návštěvníka soupeřovy šestnáctky. Navíc je i přes své mládí ochoten přijmout zodpovědnost při zahrávání standartních situací. 

Ve svých dvaadvaceti má ještě dlouhou cestu k dosažení maximální úrovně, ale jak připustil Toni Muñoz, technický sekretář klubu, letos může naplno prorazit. „Pořád je ve fázi růstu a myslím si, že se ještě musí trochu přizpůsobit lize. Je to ale hráč, který má velké schopnosti, které může využít. Po technické stránce se u něj dají pozorovat velmi zajímavé věci. Takže pozor, může z něj být velmi dobrý fotbalista“. Dneska si Barça může oddychnout. Kvůli vyloučení na Molinónu bude Barrada nuceně odpočívat. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace