Nechává trenér Simeone Griezmanna sedět na lavičce cíleně?

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann v úvodním utkání Atlética Madrid v Getafe seděl na lavičce a stejný osud by ho měl potkat také v prvním domácím utkání colchoneros, v zápase s Villarrealem. Stojí za vypadnutím ze základní sestavy pouze vynikající forma Alvara Moraty nebo Atlético Madrid kalkuluje a za francouzského reprezentanta nechce platit zasmluvněných 40 milionů eur?

Atlético Madrid se před rokem zavázalo smluvně s Barcelonou, že na konci probíhající sezóny za Antoine Griezmanna zaplatí 40 milionů eur pokud francouzský reprezentační útočník odehraje alespoň 45 minut v 50% zápasů, ve kterých bude v sezónách 2021/22 a 2022/23 k dispozici.

Stále více se ovšem začíná ukazovat, že colchoneros patrně nebudou ochotni tuto sumu katalánskému klubu uhradit a budou se snažit s Barcelonou dohodnout na nižší částce, případně bude hledat jiné cesty, jak se úhradě vyhnout.

Francouzský útočník v této sezóně oslaví dvaatřicáté narozeniny a podle vedení Atlética Madrid by nebylo rozumné za hráče jeho věku platit 40 milionů eur. Proto začíná klub počítat pečlivě minutky, nebo snad ne? V úvodním ligovém utkání seděl Griezmann na lavičce a nastoupil na hřiště až v 61. minutě, to znamená, že nedosáhl požadovaných 45 minut, které by se počítaly v rámci smluvních součtů. A přesto, že v posledních třiceti minutách stihl oslavit vstřelený gól, o nadcházejícím víkendu ho čeká pravděpodobně totožný osud.

Zprávy o tom, že Atlético s francouzským útočníkem již nepočítá, přiživil také novinář Alexis Martin, který domněnky fanoušků potvrdil. V uplynulé sezóně Antoine Griezmann odehrál požadovaných 45 minut v 82,5% utkání, znamená to tedy, že pokud se chce Atlético vyhnout čtyřiceti milionové úhradě, bude muset z útočníka udělat letos náhradníka. Trenéra Simeoneho ovšem taková situace vůbec nemusí strašit, pokud Moratovi s Felixem vydrží aktuální forma, není důvod, proč by se do základní sestavy měl Griezmann vracet.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace