Nedobytná pevnost Atlética

Atlético je na Calderónovi k nezastavení (© marca.es)

Atlético má za sebou snovou první polovinu sezóny. Los Colchoneros září zejména na Calderónovi.

Domácí stadion je pro Atético skutečně nedobytnou pevností. V lize zde neztratilo v jedenácti zápasech ani bod, má na kontě nejvíce vstřelených branek a nejméně jich také inkasovalo. Celkově na Calderónovi zvítězilo už 18krát v řadě. I čísla Realu Madrid a Barcelony jsou ve stínu těch od řeky Manzanares.

Bilance Atlético je jedinečná i na celém evropském kontinentu. Nikdo nedává více branek před vlastním publikem ani v Premier League, Serii A, Bundeslize, Ligue 1...

Atlético na Calderónovi nevyhrává jen v lize, ale i v Copě a Evropské lize. Stoprocentní úspěšnost napříč všemi soutěžemi. Od října, kdy Courtoise překonal Lamah z Osasuny, táhnou Los Colchoneros šňůru 948 minut bez inkasované branky. Mladý belgický gólman se díky tomu drží jako jeden z hlavních favoritů na Trofeo Zamora.

A odměny za spolehlivou defenzivu se dočkali Brazilci Filipe a Miranda, a to v podobě pozvánky do reprezentace na prestižní zápas ve Wembley proti Anglii.

"Mám velkou radost. Je to prémie za dobrou práci, kterou mužstvo odvádí, a získané trofeje. Budu se snažit, abych v národním týmu zůstal, protože je mi ctí hájit barvy mé země," okomentoval Scolariho nominaci Filipe Luis. A Miranda mluví v podobném duchu: "Spoluhráči z Atlética mají podíl na tom, že jsem byl povolán do reprezentace. Hraji ve velkém klubu, který je ve skvělé formě. Jsem šťastný. Dekuji hráčům, klubu i trenérům."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace