Nedobytná území. Kde se účastníkům La Ligy nedaří?

Bernabéu je noční můrou Espanyolu (© marca.es)

Každý tým má stadion, na který jezdí s obavami, neboť ví, že ho čeká další nepříjemné trápení a předpokládané prodloužení negativní řady výsledků. Kde leží takové místo pro jednotlivé účastníky letošního ročníku La Ligy?

Alavés - Balaídos je pro Alavés nejhorším scénářem. Deset návštěv, ani jedna výhra a v současnosti šňůra pěti proher v řadě.

Athletic - Kdyby mohli, vyškrtli by Lvi z kalendáře výjezdy do Barcelony. Na Camp Nou nevyhráli patnáct let, ještě horší je to proti Espanyolu, ať už se hrálo na Cornelle či Montjuïcu. V kleci Pericos má Athletic bilanci 19 utkání bez výhry a jen se šesti získanými body.

Atlético - Další mužstvo, pro něhož je Camp Nou zlým snem. Jedenáctkrát v řadě zde nevyhrálo, sedmkrát prohrálo. Ale remíza z roku 2014 znamenala titul. Ani na hřišti Levante se Los Colchoneros nedaří, šest posledních návštěv skončilo výhrou domácích nebo remízou.

Barcelona - I Barcelona má místo, kde se jí nedaří, a sice Anoetu. Jediný bod ze sedmi posledních zápasů na půdě Realu Sociedad. S tím kontrastuje Bernabéu, stánek největšího soka Barcelony, kde má za posledních 14 let katalánský celek statistiku 8-1-6.

Betis - Camp Nou je stadionem, který nejdéle čeká na dobytí zelenobílými. Ze šestnácti mačů vydoloval Betis jen dva body. Až do loňska to byla Mestalla, kde Betis triumfoval po 21 marných pokusech.

Celta Vigo - Zatímco proti Alavésu se doma Celestes daří, ve Vitórii tápou, řečí čísel dva body z devíti utkání. V sezóně 2014/2015 anulovala Celta 45leté čekání na výhru na Camp Nou.

Deportivo - Bolehlavem Deportiva byl Calderón. Již nepoužívaný stadion Atlética přinesl Galicijcům jedinou remízu z třinácti návštěv. Posledních 11 zápasů navíc Deportivo prohrálo, v posledních 6 nedalo branku. Změní se nepříznivá bilance na Metropolitanu?

Eibar - Eibar hraje Primeru teprve čtvrtým rokem, ani jednou ze čtyř pokusů nebodoval na Camp Nou, na Bernabéu a Pizjuánu získal po bodu.

Espanyol - Bernabéu rovná se pro Espanyol průšvih. Dvaadvacet let bez výhry a se třemi nasbíranými body za nerozhodné výsledky.

Getafe - A prozměnu Camp Nou, kde Azulones nikdy nevyhráli. Devět proher, tři remízy.

Girona - Girona je debutantem, tudíž dlouhodobé statistiky nemá.

Las Palmas - Vloni byly kousek od přerušení kletby Bernabéu, kde ke konci vedly 3-1. Jenže Real Madrid vyrovnal a doma neprohrál s ostrovany už 33krát v řadě (28 výher, 5 remíz).

Leganés - V La Lize je teprve druhým rokem a jediným místem, kde hrál dvakrát a prohrál, je Ipurua.

Levante - Levante má trápení více. Sérii jedenáctkrát byla snaha o tři body marná na Camp Nou (0 bodů), Calderónu (1 bod) a Mestalle (4 body). Granotes navíc nikdy nevyhráli na La Rosaledě, Gran Canarii a Ipurue.

Málaga - Andalusané táhnou vůbec nejdelší sérii mezi prvoligisty. Na Bernabéu netriumfovali 36krát v řadě (7 remíz). Podobné to má Málaga na Mestalle (33 zápasů, z toho 24 proher a 9 remíz).

Real Madrid - Real Madrid naopak má na svědomí nejkratší trápení v rámci Primery, a to na Mestalle třikrát za sebou. Historicky nejhorší zážitky nabízel Camp Nou (20 let bez výhry mezi sezónami 1984/1985 a 2002/2003) a Riazor (17 let bez výhry mezi sezónami 1992/1993 až 2008/2009).

Real Sociedad - Erreala trpí na Camp Nou, kde padla 19krát za sebou a celkově nezvítězila 23krát v řadě (s jediným získaným bodem). Za celou historii vyhrál Real Sociedad na hřišti Barcelony jen třikrát. Zajímavostí je, že stadion Realu Madrid dobyl až na 46. pokus.

Sevilla - Znovu Camp Nou, za uplynulých 14 let s bilancí 12 proher a 2 remíz.

Valencia - Netopýrům se nedaří na Pizjuánu, z posledních 13 návstěv si odvezli jen čtyři remízové body. Na Bernabéu nevyhráli deset let.

Villarreal - Žlutá ponorka nikdy nevyhrála na Bernabéu, pětkrát ze sedmnácti zápasů zde vybojovala bod, ve zbylých padla.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace