Nejčastěji fauluje Hélder Postiga, nejvíce nedovolených zákroků schytá Messi

Hélder Postiga (© marca.es)

Míč může projít, hráč může projít, ale oba najednou ne. Tak zní jedno z fotbalových pravidel. Kdo v La Lize fauluje nejčastěji a na koho útočí soka nejvíce?

Možná překvapivě ve statistice faulů vévodí Hélder Postiga, jenž v prozatimním průběhu letošní sezóny zastavil soupeře nedovoleným způsobem v 87 případech. Útočník Zaragozy tak v podstatě potvrzuje tvrdost, s jakou se prezentuje celé mužstvo. Zaragoza je totiž po Espanyolu (502 faulů) společně s Rayem Vallecanem druhým nejvíce faulujícím celkem Primery (475 faulů).

Víctor Sánchez z Espanyolu a Gabi z Atlética Postigu následující se 64 tvrdými střety. V první dvacítce není žádný hráč Barcelony, kde nejvíce fauluje Dani Alves s 39 nedovolenými zákroky, naopak Real Madrid reprezentují hned dva fotbalisté - Arbeloa (54 faulů) a Sergio Ramos (52). 

Celkově čísla ukazují, že častěji přesahují pravidla papírově slabší týmy. Nejčastějším terčem faulů je Lionel Messi, který byl poslán k zemi 71krát. Cristiano Ronaldo byl nedovoleně zastaven 64krát. Mezi obě superhvězdy se vklínili Diego Costa, Trashorras, Bruno Gama, Carlos Vela, Paco Montañés, Iago Aspas a Illarramendi, tedy vesměs dobře technicky vybavení fotbalisté.

Pokud jde o karetní hříšníky, pak nejvíce napomenutí (15) od rozhodčího obdrželi Săpunaru, Víctor Sánchez a Beñat. Následuje Damià, jenž posbíral o jednu kartu méně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace