Nejdůležitější titul kariéry, zapomněl rychle Marcelo na minulost v Realu

Marcelo s pohárem pro vítěze Copa Libertadores

Brazilský obránce Fluminense, Marcelo, označil nedávné vítězství v jihoamerickém Conmebolu za nejdůležitější titul své dosavadní kariéry, čímž si proti sobě poslal fanoušky Realu Madrid. Pětatřicetiletý veterán nasbíral během šestnácti sezón v Bílém baletu nespočet trofejí, ale jak se zdá, tahle kapitola jeho života je již dávno zapomenutá.

Brazilský tým Fluminense, v jehož středu nastupuje obránce Marcelo, se o víkendu dočkal historicky prvního vítězství v Copa Libertadores, Poháru Osvoboditelů. Pro Marcela, jenž se do klubu vrátil v únoru po šestnácti sezonách v Realu Madrid a následném neúspěšném angažmá v Olympiakosu, se jedná o důležitý milník a to natolik, že dokázal bleskově zapomenout na vše, co dokázal v dresu Bílého baletu.

Pětatřicetiletý obránce vyhrál během šestnácti sezón v Realu pětkrát Ligu mistrů, šestkrát španělskou ligu, pětkrát španělský superpohár, čtyřikrát mistrovství světa klubů, třikrát evropský superpohár a dvakrát španělský pohár. S klubem se účastnil celkem jednadvaceti velkých finále, z nichž sedmnáctkrát stál na straně vítězné.

Euforický Marcelo ale na svou zkušenost ve španělském klubu velmi rychle zapomněl a do kamer prohlašoval, že je titul v Poháru Osvoboditelů jeho nevětším úspěchem kariéry. „Real Madrid to pochopí. Je to můj nejdůležitější titul na klubové úrovni, protože je Fluminense kub, ve kterém jsem vyrůstal. Vyhrál jsem důležitý titul s mým oblébeným klubem, s klubem, který mi dal všechny nástoje k tomu, abych udělal kariéru. S kádrem, který mě viděl vyrůstat. Nemůže být nic více potěšujícího než tohle, je to pocit k nezaplacení,“ říkal Marcelo dojatě.

Vítězství v Copa Libertadores, jihoamerické obdobě Ligy mistrů znamená, že se Marcelo dostal do prestižní společnosti hráčů, jimž se povedlo dosáhnout na trofej v obou kontinentálních soutěžích. „Mám vůči Fluminese dluh. Bylo napsáno dopředu, že vyhrajeme,“ dodal Marcelo, který ve finálovém utkání odehrál poločas, ale i tak patřil mezi klíčové hráče na hřišti.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace