Nejistý osud El Clásica. Ve hře je změna hostitele i odklad na prosinec

Kdy a kde se odehraje nadcházející El Clásico? (© marca.es)

První El Clásico letošní sezóny se má odehrát už za 10 dnů, jeho osud je ale kvůli napjaté situaci v Katalánsku nejistý.

Region je v posledních dnech ochromen protesty proti rozhodnutí soudu uvěznit separatistické politiky, kteří byli za nezákonné referendum o osamostatnění Katalánska z roku 2017 odsouzeni na 9 až 13 let. 

Kvůli vyhrocené situaci a nemožnosti zajistil stoprocentní bezpečnost všech účastníků navrhla La Liga změnu hostitele, tedy že by se 26. října nehrálo podle původního plánu na Camp Nou, nýbrž na Bernabéu. Barcelona by měla výhodu domácího prostředí až v odvetě. Oba kluby se postavily proti, přesto se stále jedná o možnou variantu, nesouhlas klubů totiž není zavazující, o všem rozhodne v průběhu příštího týdne tříčlenná komise, v níž budou mít po jednom hlasu La Liga, Španělský fotbalový svaz a nezávislý účastník.

V posledních hodinách přinesl tisk informaci, že ani vláda nechce riskovat možné potíže. Do hry vstoupila i možnost odkladu střetnutí, a to s největší pravděpodobností na 18. prosince, což je jeden z mála volných termínů. Deník Marca tvrdí, že v současné chvíli jde o nejpravděpodobnější variantu.

Barcelona a Real Madrid mohou předložit své argumenty a postoje, v příštích dnech by mělo padnout definitivní rozhodnutí.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace