Nejlepší bude odejít do zahraničí, děti nechápou nenávist vůči mně, tvrdí Morata

V obsáhlém rozhovoru pro španělský deník Marca si reprezentační útočník Alvaro Morata postěžoval na fanoušky, kteří na ligové ale i národní úrovni hráče doslova nenávidí. Zvyšující se útoky proto vedou Moratu k tomu, že se bude v létě chtít vrátit do italské ligy, kde prožil nejlepší roky své kariéry. Juventus, AC Milán, Řím, Inter nebo Neapol? Alvaro Morata si může vybírat, kde bude chtít zakotvit. Týmy, které o něj měly zájem loni v létě, dveře přestupu neuzavřely.

Alvaro Morata, útočník Atletica Madrid a španělský reprezentant, který se s národním týmem připravuje na blížící se Mistrovství Evropy, se v rozhovoru pro deník Marca rozpovídal o problémech s fanoušky, kteří otevřeně projevují fotbalistům nenávist a to nejen na ligové, ale také reprezentační úrovni.

Je mnoho španělských fanoušků, kteří chtějí, aby si národní tým vedl špatně. V jiných zemích se to nestává. Pokud máte rádi fotbal a jste Španělé, proč nechcete, aby národní tým vyhrál? Největší fanoušek Španělska, který si ze všech sil přeje, aby tým vyhrál, jsem já. Někdy si lidé neuvědomí, že i pozitivní slovo potěší. Bučení na nás hráče? Až skončí Mistrovství Evropy, o všem povím více. Teď na to není čas a já nechci budit dojem, že jsem ufňukánek,“ zkritizoval náladu v ochozech zápasů národního týmu Alvato Morata.

Útočník Atletica Madrid potvrdil, že myšlenka návratu do italské ligy je opět velmi aktuální. „Bude pro mě nejjednodušší nehrát ve Španělsku a odejít do zahraničí. Moje děti, kterým je pět let, kolikrát nechápou, proč jsou na jejich tatínka lidé tak naštvaní. Možná bylo lepší loni v létě odejít. Měl jsem finančně výrazně lepší nabídky, ale mám přání zvítězit s Atléticem a když vidím, jací jsou fanoušci pokud vyhráváme, je to rozhodování těžké. Nechci komentovat vše, co se objeví v tisku, ale když se píše, že Atlético chce podepsat osm útočníků, vypadá to, že nejsem prioritou. Nemůžu prostě zůstat v klubu a nehrát,“ naznačil zaječí úmysly Alvaro Morata.

S trenérem jsem o tom nemluvil, ale každé léto to vypadá, že pro tým nejsem dost dobrý. Je to naopak, ale existují aspekty, které neovlivním. Nevím jestli zapadám nebo ne do plánů klubu, ale budeme se o tom bavit až po návratu z Mistrovství Evropy,“ uzavřel rozhovor Alvaro Morata.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace