Nejlepší obranou řadou Evropy se pyšní FC Barcelona

Obrana Barcelony v ligovém utkání

Barcelona, Villarreal a Betis patří mezi deset nejlépe bránících celků největších evropských lig. Katalánský klub je pak v dosavadní sezóně vůbec nejlepším týmem, když v šestnácti utkáních inkasoval pouze šestkrát, což je také jeden z důvodů, proč se nachází na čele španělské ligové soutěže.

Nikdo v Evropě si nedokáže postavit obranu lépe než katalánská Barcelona FC. Snad jen Juventus, který stojí v těsném závěsu za španělským týmem. Za touto dvojicí ale zeje velká díra. Azulgranas se stali neprostupnou zdí, proti které je potřeba předvést opravdové kousky, aby měl soupeř šanci ke skórování branky. Barcelona Xaviho Hernándeze je natolik silná, že v rozehrané sezóně inkasovala nejméně branek ze všech týmů hrajících v pěti nejdůležitějších ligách Starého kontinentu.

Příchod katalánského trenéra do Barcelony s sebou přinesl neoddiskutovatelnou změnu stylu hry, založenou na ofenzivním fotbale podporovaném ovládnutím pole. Dvaačtyřicetiletý trenér dokázal ale ještě více, když s týmem vytvořil obranu, která ho drží na špici tabulky La ligy.

Nepopiratelným důkazem síly Blaugranas je fakt, že v šestnácti soutěžních zápasech inkasovali pouze šest branek. Díky skvělým výkonům vyšla Barcelona bez úhony z velkých zápasů a tak pouze Espanyol, Osasuna, Real Sociedad a Real Madrid našli recept na překonání obrany. Právě Bílý balet je největším strašákem Barcelony, protože se postaral o rovnou polovinu inkasovaných branek katalánského klubu a připravil mu jedinou porážku v sezóně.

Hlavním stavebním kamenem bezchybné katalánské obrany je Marc Andre Ter Stegen, německý brankář, který se vrátil do své nejlepší formy a ve udržel čisté konto ve dvanácti utkáních, což je výkon, který je na míle vzdálen tomu, co předváděl loni, kdy si čisté konto připsal jedenáctkrát za celou sezónu.

V první desítce nejspolehlivějších obran Evropy Barceloně zdatně sekunduje Juventus. Za španělsko-italským tandemem, zeje značná propast, na jejímž druhém konci se nachází Newcastle, Lille a pětici nejlepších uzavírá Villareal. Navzdory nejistému začátku sezóny se žlutá ponorka ustálila a pevně se usadila na příčkách zajišťujících evropské poháry.

V první desítce se umístil ještě jeden španělský tým a tím je Real Betis, který je se třinácti inkasovanými brankami na osmém místě. Svěřenci Manuela Pellegriniho se ovšem budou muset vyrovnat s citelnou ztrátou, jakou je odchod Alexe Morena do Birminghamu. Uvidíme tedy, zda se fanoušci Betisu dočkají odměny ve formě evropských pohárů, který se klub účastnil naposledy v sezóně 2006/06.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace