Nejlepší volba, říká gijónský Panenka Diego Castro

Diego Castro (© as.com)

Španělsko si připomnělo slavný vršovický dloubák Antonína Panenky, netradiční pokutový kop české legendy napodobil Diego Castro.

Záložník Sportingu prokázal zdravé sebevědomí a pevné nervy, svým gólem totiž v nastaveném čase zajistil Sportingu bod z horké půdy Villarrealu, přestože Asturijci dohrávali bez dvou vyloučených hráčů.

Diego Castro k celé situaci uvedl: "Takový kop je proti brankáři, který vás dobře zná, nejlepší volbou, protože vás má přečteného, ví, jak penalty kopete. Diego López navíc patří mezi na penalty úspěšné gólmany, čeká do poslední chvíle, proto jsem ho musel nějak překvapit."

"Samozřejmě, že jsem byl tak trochu podělaný strachy, jako by byl každý. Není to žádné voodoo, ani brankáře nehypnotizuji pohledem. Musíte přijmout zodpovědnost, uklidnit se a naplno se soustředit. Co mi na to řekli spoluhráči? To se nedá publikovat," dodal s úsměvem.

Diego Castro předvedl podobný kousek už vloni, kdy v 80. minutě poslal svůj tým do vedení 3-2 nad Osasunou. Také gólman Rojillos Ricardo se nechal nachytat. Španělsko má svého Panenku. A to přes to, že Diego Castro v době, kdy Panenkův dloubák zajistil tehdejšímu Československu titul evropských šampionů, ještě ani nebyl na světě...

Podívejte se na branku Diega Castra po vzoru Antonína Panenky (v čase 4:48):

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace