Nejoblíbenější je ve Španělsku stále Barcelona, Real Madrid si pohoršil

Nejvíce lidí sympatizuje s Barcelonou (© as.com)

Společnost Ikerfel udělala pro deník AS výzkum ohledně oblíbenosti jednotlivých klubů nejvyšší soutěže. Dotázáni byli fanoušci na všech stadionech Primery a Segundy.

Každý příznivec měl vyjmenovat tři kluby (kromě vlastního), s nimiž sympatizuje, a další tři, které mu po chuti nejsou. Stejně jako před dvěma lety, kdy podobná anketa proběhla naposledy, si prvenství v oblíbenosti udržela Barcelona, které dalo zelenou 41 procent hlasujících.

Real Madrid je s 34 procenty na druhém místě, následují Atlético (21 %), Ahletic (18 %) a Betis (14 %). Valencia je šestá, oproti roku 2011 si pohoršila z 18 procent na 13.

Nejméně oblíbeným celkem La Ligy je Real Madrid s 55 procenty hlasů (oproti 51 % v roce 2011), Barcelonu nemusí 40 % fanoušků (stejné procento jako před dvěma roky). Atlético (27 %) a Sevilla (26 %) rovněž nejsou populární.

Barcelona je druhým týmem pro fanoušky osmi klubů Primery a pěti Segundy. Real Madrid sbírá body v Segundě, kde ho podporuje hned šestnáct fanouškovských táborů, zatímco v Primeře má podporu jen u šesti klubů.

Pokud bychom na základě rozdílu mezi podporou a odporem zhodnotili vítěze, stala by se jím Málaga (7 %), která tak střídá Rayo z roku 2011. Betis (5%), Granada (4 %) a Rayo (4 %) následují. Nejhorší výsledek by zaznamenaly Real Madrid (-21 %) a Sevilla (-17 %). Největší posun udělalo za dva roky Levante, z -2 procent na +3.

Příznivci Barcelony mají k Realu Madrid (93 %) větší nechuť, než je tomu opačně (88 %). Před dvěma roku tomu bylo zrcadlově. Nejhorší vztah vůbec mají fanoušci Atlética k Realu Madrid, mětského konkurenta jich nemůže vystát 94 procent.

Tábor Sevilly nemusí Betis více, než je tomu opačně. Athletic má radši Real Sociedad než Real Sociedad Athletic. V San Sebastiánu dokonce před Lvy dávají přednost Realu Madrid. Právě na Anoetě je velmi vysoký odpor k Atléticu, ve Valencii prozměnu rostou nesympatie k Realu Madrid.

Výsledky hlasování o nejoblíbenější klub:

Výsledky hlasování o nejméně oblíbený klub:

Výsledky hlasování v Primeře:

Výsledky hlasování v Segundě:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace