Nejpilnější pětici běžců v La Lize vévodí Gerard Moreno

Gerard Moreno (© marca.es)

Nejpilnějším běžcem v La Lize je možná překvapivě Gerard Moreno. Útočník Espanyolu podle dat LaLiga Mediacoach naběhá v průměru za utkání téměř 11 kilometrů.

Šestadvacetiletý forvard, jenž prožívá nejlepší sezónu v kariéře, narušil tradiční nadvládu záložníků, kterým patří následující čtyři příčky. Gerard Moreno v dosavadním průběhu ligového ročníku naběhal 375,8 kilometru, což dokazuje, že je týmu platný nejen góly, ale i četnými naběhy a presováním soupeřovy rozehrávky.

Druhá pozice patří Asieru Illarramendimu. Fotbalista, který se neprosadil v Realu Madrid, našel díky návratu do Realu Sociedad ztracenou formu a s 374,2 naběhanými kilometry je důležitou součástí středové řady Basků.

S 371 kilometry následuje Saúl Ñíguez, jehož v Atléticu oceňují nejen díky ofenzivním dovednostem, ale i kvůli práci směrem k vlastní brance.

Na čtvrtém místě najdeme Rodriho. Vytáhlý fotbalista dokázal ve Villarrealu nahradit zraněného Bruna a stal se jedním z objevů sezóny. Nejen kvůli 365,8 naběhovaným kilometrům se o něj zajímá několik slavných klubů v čele s Barcelonou.

Nejlepší pětici uzavírá Dani Parejo s 359,4 kilometry. Kapitán Valencie tak dal ráznou odpovědět na občasnou kritiku, že se na trávníku pohybuje až příliš úsporně.

Fotbalisté La Ligy s nejvíce naběhanými kilometry v letošní sezóně:

1.  Gerard Moreno (Espanyol) 375,8 kilometru
2. Asier Illarramendi (Real Sociedad)  374,2
3. Saúl (Atlético) 371
4. Rodri (Villarreal) 365,8
5. Dani Parejo (Valencia) 359,4

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace