Nejsme týmem, který tu byl dnes večer, omlouval se Ancelotti

Carlo Ancelotti, trenér Realu Madrid, v ligovém utkání v Gironě

Carlo Ancelotti byl po vysoké porážce ke svému týmu velmi kritický a omlouval se především za nedostatek kolektivního nasazení. Podle italského génia je velmi rychlá změna přístupu nutná, v opačném případě Real Madrid riskuje, že nezíská ani jeden ze dvou titulů, které jsou stále ve hře: Copa del Rey a zejména Liga mistrů.

O tom, že by mohl druhý celek španělské La ligy mít problémy na hřišti Girony, nikdo nepočítal. Očekával se průměrně náročný zápas způsobený spíše nutností nechat odpočinout některé hráče. Čtyřbrankový příděl ale ukázal, že i Real Madrid má své velmi slabé stránky a pokud se mu nedaří, dokáže ho porazit kdokoli.

Porážku je snadné vysvětlit. Nebyli jsme tak důrazní jako v posledních zápasech. Chybělo nám nasazení a hra bez míče. Nechávali jsme hodně prostoru soupeři a umožňovali mu mnoho přechodů. A tak nám v prvních dvou nábězích soupeř střelil dva góly.

Trenér Realu Madrid si posteskl nad nedostatkem koncentrace, když jeho hráči neměli míč, a poukazoval na předchozí čtyřzápasovou sérii čistých kont. „V obraně jsme byli na dobré vlně a je nevysvětlitelné, že proti nám soupeř skóroval kvůli nedostatku důslednosti v soubojích. Selhávali jsme v přechodech a třetí branka hned na začátku druhé půle nám podřízla nohy.“

Carlo Ancelotti zůstává přesvědčen, že je Real Madrid natolik zkušeným týmem, že se s porážkou dokáže okamžitě vyrovnat. „Musíme se zvednout, protože nám nyní jde o všechno. Tým byl ale dnes večer příliš nervózní a to se na naší hře projevilo,“ poukázal zejména na Vinicia, jenž neustálými protesty, provokacemi a problémy s protihráči zaséval do vlastních řad nervozitu.

Dnes večer jsme se snažili řešit věci individuálně, ale musíme zase být hlavně tým. Pokud jím jsme, vyhráváme. Individuální kvality hráčů někdy nestačí. Tento zápas vám neřekne, co je Real Madrid zač. Nejsme týmem, který dnes večer odehrál zápas v Gironě a velmi se za to omlouvám,“ dodal Carlo Ancelotti a připomněl, že jedině s týmovým výkonem bude mít v dalších utkáních Bílý balet šanci na úspěch.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace