Nejstarší hráč La Ligy Cifuentes ukončil kariéru, aby uvolnil místo na soupisce

Alberto Cifuentes (© marca.es)

Velké gesto udělal Alberto Cifuentes, brankář a kapitán Cádizu v poslední den přestupového období ukončil kariéru, aby uvolnil místo na soupisce.

"Nebyl to nápad můj ani klubu, zkrátka to vyplynulo ze situace. Kdyby bylo v kádru 22 nebo 23 členů, pokračoval bych, protože jsem měl odhodlání a chuť prodloužit si kariéru, ale vděčím Cádizu za mnohé, proto jsme zvolili takové řešení," uvedl Cifuentes, jenž stihl v letošní sezóně odchytat dvě utkání, svá první v nejvyšší soutěži.

Podle některých zdrojů se zapsal do historie La Ligy jako její nejstarší debutant, a sice ve věku 41 let a 114 dnů, kdy udržel nulu a pomohl Cádizu k výhře v Huesce. Ve skutečnosti ale platí rekord Harry Lowea dosažený za zvláštních okolností, trenér Realu Sociedad v sezóně 1934/1935 zasáhl do jediného střetnutí proti Valencii, neboť Baskové neměli dostatek hráčů.

"Jsem rád, že kluci přijali v šatně 40letého chlapa. Jsem za vše vděčný jim i klubu," dodal Cifuentes v slzách.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace